Sunday, November 08, 2009

AduHa|.. Aku MemanG T|Dak SukA KeaDaan Beg|Tu...

cOrat cOret Oleh : myQza pada 3:39 PM
Okey! Situasinya di tempat meletak kereta. Ini secara umumnya kerana situasi ini memang selalu berlaku hanya di tempat meletak kereta sahaja.

Kita sudah siap membeli belah. Mengusung troli yang sarat berisi barang-barang juga mengusung anak-anak yang adakalanya berlari tanpa arah.

Sampai sahaja ke kereta, belum sempat memunggah barang-barang kelihatan sebuah kereta sedang menanti. Kita jadi tidak tentu arah memasukkan barang-barang dan mengerah anak-anak masuk dengan segera.

Okey! Kalau terkena kepada aku situasi itu, aku akan buat seperti biasa sahaja. Tidak tergopoh-gapah atau terkejar-kejar memunggah barang. Tidak juga dengan segera mahu keluar dari petak tempat meletak kenderaan itu. WTHlah kau mahu hon kalau aku lambat? Suka hati akulah kalaupun aku mahu sambung makan atau minum di dalam kereta? Ada papan larangan tulis di larang minum atau makan di tempat meletak kereta? Atau ada papan tanda yang meminta kita beredar segera jika sudah selesai memunggah barang-barang?

Jadi, jangan terlalu berharap kamu dapat tempat meletak kereta yang hampir dengan pintu masuk tetapi memaksa orang lain beredar dalam keadaan yang terkocoh-kocoh!!!

Kamu pula bagaimana? Adakahkamu kategori orang yang menghon itu atau ketegori aku yang 'Lantak kau lah mahu tunggu situ sampai esok pagi pun!!'

Nota kakitanganku : Aku selalu mengalami situasi ini di Mydin MITC Melaka.





39 kUs-kUs:

LORD ZARA 札拉 on November 8, 2009 at 3:43 PM said...

kih3


ku dah agak dah kat mana~


aku biasa tabah tunggu dan pusing2 cari tempat parking~ sebab kita tak tau if org tu tunggu sapa2~

oranglidi on November 8, 2009 at 3:49 PM said...

hehe.. rilek2. wa selalu kena sebab bila dah masuk keta wa mekap dulu. hehe.

::[si putihpurple]:: on November 8, 2009 at 3:52 PM said...

haha..da bese kot nde ni...
org kite mmg glabah ckit..hoho~
klau aku la..wt bese dh ler.tp xde la nk seksa dye mnggu plak kt blkg tu..hihi~
tp klau aku yg mnggu tu mcm hangin la jgk klu kna tggu lame..haha;D

pape je lah..bese ler mnusia..hee;)

NuR on November 8, 2009 at 3:53 PM said...

penah juga mengalami situasi sebegitu..
kalo nur, nur ckp kat dia.
nur nak masuk balik..
then lepas dia blah nur pun kuar dr tmpt parking tu
sekali sekala buat jahat.
takpe..
hehe

aNiSa hANg tUaH on November 8, 2009 at 3:53 PM said...

isk..
kalau aku dh panas hati jer dgr hon2

tak geti sabau kot kete tuh.hihih

kawie2020 on November 8, 2009 at 3:56 PM said...

hahahaha.. sabau..sabau...

«♪Ruff♪» on November 8, 2009 at 4:25 PM said...

aku lebey suke cari parking lain...aku xsuke menunggu dan di tunggu...so parking jauh sket lebih selesa...ngeee

Samaira on November 8, 2009 at 4:26 PM said...

wakaka
tgk keadaan hehehe

AzuanBudakPandai on November 8, 2009 at 4:45 PM said...

aku lesen pun takde lagi huhu

ashie023 on November 8, 2009 at 5:07 PM said...

aku ske carik parkin lain...malas nak tunggu parkin depan muke pintu..cam menyampah jugak kalu nengok ader yg tunggu kat tepi pahtu menghalang lalu lintas..aku bengang..baiklah aku pegi parkin jauh skit dari org, dan jalan kaki...

ASYIQ on November 8, 2009 at 5:23 PM said...

Akak pun mcm ko tEDI.Tak kuasa nak layan org menunggu.

Kalau dia hon lagilah akak buat slow2.....silap2 makan roti dulu sblm undur. Hahaha.

BuLaN iTu aKu on November 8, 2009 at 5:30 PM said...

u bakar je kereta dia..
heheheheheeh

mier@merr on November 8, 2009 at 5:35 PM said...

saya xsuke hon2 org ni... tp klu ade org tggu mmg seboley mgkin sy akn cpat2 kuar.....


tp klu ms tu tgh PMS ...suh tggu kejap pn nak hon2...


mmg sy kuar blk dr kete...n msuk blk ke dlm kompleks...hahaha...

Elin on November 8, 2009 at 5:39 PM said...

aku wat dua2..haha! :P

cik ian@aH Lian~ on November 8, 2009 at 5:50 PM said...

selalu daku terkococh2
laju meninggalkan situ.
tp, bkn daku tg bwk.
so, maintain...lalalala

Ayu on November 8, 2009 at 6:29 PM said...

bagi aku kan la ted.. kita kena give n take.. tak perlu tergesa-gesa.. kalu nk tunggu.. tunggu je la.. x yah la nk hon2 bagai kan.. and kalu org dlm keta tu plak.. dah nampak org kat blakang nk masuk.. sudahkan la apa yg x sudah segera.. kenkadang aku pun slalu gak kena hon mcm tu..

-->> lantak la <<--

cHeRyNa PiReS on November 8, 2009 at 6:54 PM said...

hon pun tak guna. tp ada org mmg suka melambat2kan kerja. itu lagi sakit hati. pernah kita tunggu dalam lebih 10 minit, dia berusik2 pipi dengan bf di dalam kereta.

dan ini bukan parking dekat, parking jauh. tp sebab dah takde parking, kena tunggu jugak.

mamai on November 8, 2009 at 7:19 PM said...

aku buat dua-dua sekali kalau mood aku baik aku blah awal la kalau ada orang tunggu pasal parking tu memang bukan mak bapak aku pun..tapi bukan juga mak bapak orang yang tunggu tu punya juga...cuma aku bertimbang rasa ajer.

kalau ada kereta yang dok buat dajal kat aku lepas masuk barang tak mahu blah aku parking ajer belakang dia.

alvin takda rumah harga 8juta story.... on November 8, 2009 at 7:24 PM said...

kalau itu jadi kat aku...aku akan pastikan aku tido dalam keta selama 6 jam dulu baru aku kua dari petak parking tu..sumpah aku tasuke keadaan tu...dan itu gak sering aku lalui..

ber_uwang on November 8, 2009 at 7:29 PM said...

kunci kete than masuk semula dalam pasaraya... he he he jahat tak aku

leadleedeea on November 8, 2009 at 7:38 PM said...

toleransi..n bergantung kepada keadaan..n sabar..

hehe~!

.sTraWberRycH0c. on November 8, 2009 at 8:42 PM said...

tgu dulu..kalau dah lambat sgt,pusing jek cari park laen..
hehehee

zeqzeq on November 8, 2009 at 8:52 PM said...

kesian dia geram, tak tahan nak ke bilik air..

Wanita Itu on November 8, 2009 at 8:59 PM said...

hmm..kiter takkan hon..tp kalu orang tu lak hon kiter,kiter akan wat lagi slow...biar dia tertunggu tunggu..berani cari psal ngn kiter..silap la..ihiks..

mintak maaf yer..saya la orang yang kamoo hon itu wahai orang kl hahahahaha..

yusuf mujahidin ™ on November 8, 2009 at 9:07 PM said...

mmg tk patutla nk hon2 org..
agk tkde timbg rs disitu..

maiyah on November 8, 2009 at 9:09 PM said...

sy OKU lagilah byk hal sbb nak masuk kete kene ruang yg luas kit

jd bila parking kat belakang kete jap sementara nak msuk kete tetiba dtg pak guard sruh cpt padahal tak ganggu laluan bhgn tgh pun

kalo jd camni, sy kekadang akan sound tepat kat mamat normal tp otaknya dah jd OKU tuh, sy akan sound

" Eh! tak nmpk sy pakai kete porche (krusi roda) nih, kalo awk nak cpt awk angkat sy bleh!!! :D

Koyuki on November 8, 2009 at 9:24 PM said...

kite tak ske HON org

hon tu sensitif lah

biasanya kaum lelaki pantang nampak pompuan bwk kete (nak2 yg terhegeh2 tu)

suke giler la nk hon kan..

Papa meow on November 8, 2009 at 9:49 PM said...

tgk mood
mood baik cpt2
mood xbaik lmbt2 ;p

a.z.r.i.n.a.03.07 on November 8, 2009 at 11:15 PM said...

tengok masa lar..kalau mud ok cepat2 punggah barang dan kalau mud tak ok..biar orang tu tunggu sampai lepas antar trolley baru gerak..

QieFLy si Dolce on November 8, 2009 at 11:33 PM said...

huhuhuhu harap kak tedi bersabar....

al on November 8, 2009 at 11:47 PM said...

salam..

kak wat tak tahu je..biarlah dia tunggu..

tak reti bahasa betul la..al pernah la alami kak.

Fatt Chin Choy on November 9, 2009 at 1:07 AM said...

kes malas nak cari parking ler tu

Noorlaila Mohamed Nor on November 9, 2009 at 3:36 AM said...

abaikan je diaa~

Solehah on November 9, 2009 at 9:45 AM said...

kalau aku gelabah dah..barang pun aku tertinggal nnt..

Watierman on November 9, 2009 at 9:53 AM said...

Hubby & Akak akan hon & tanya...kalau dia bagi isyarat...tak nak keluar lagi...kita pasrah....sebab kami juga akan memberi isyarat kepada kereta lain yg sedang mencari parking sekiranya kami berjalan ke kereta untuk beredar dari tempat itu...untuk mendapatkan petak kami....no big deal...kerana ada kala ada insan lain juga sudi menghulurkan pertolongan..tak kira bangsa atau agama...

miSs siv on November 9, 2009 at 3:07 PM said...

aku akan keluar balik dari keta, pegi depan kete org tuh, pastu goyang2 ponggong cam shinchan buat.
hahaha

cahayachenta on November 9, 2009 at 11:20 PM said...

kalo aku kan, lagi org tu tak sabar, lagi aku akan sabar memunggah barang tu.. kisah apa.. bukan ada tulis

"sila parking selama 30 minit shja"

deena awanis on November 10, 2009 at 12:03 PM said...

memang sangat biasa la melalui keadaan sedemikian..
tapi stakat ni aku mmg x penah sampai tahap kena hon atau menghon..
kalo agak2 tempat yang mmg ssh nak cari parking, aku tggu je r..sbb kdg2 org tu maybe tggu family dy yg lain lg...kalo tmpt yg byk parking, aku rela gi cari parking lain sbb aku ni jenis orang yg kesabaran senipis kulit bawang..

tapi aku rasa, kalo satu hari nnt aku kena hon2 camtu, insyaallah la dengan jayanyer aku akan selamba dok dlm kete lepak2, minum air, cakap tepon ke hape sampai org tu blah!!!hahahahha..

::alwaniamalini:: on November 10, 2009 at 6:42 PM said...

muahaha..kalo org hon2, lagila saya wat x reti hahaha..cukup anti dengan org yg ske hon2...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting