Wednesday, November 11, 2009

Aku BerJanGK|T DenGan S|aPa? NorMaLkah?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:00 AM
Okey! Aku tahu. Ini bukan satu sifat yang terpuji. Aku meludah ke langit dan terkena ke muka sendiri. Oh! Amat teruk rasanya.... Aku pernah menulis mengenai ini dulu. Kini aku ingin menulis lagi.

Kawan-kawan. Maafkan aku kerana tidak dapat membalas komen kamu semua. Aku baca semuanya. Tapi sayangnya, ruang dan waktu tidak mengizinkan aku membalas. Maafkan aku.

Normalkah, jika kita hanya menerima komen tetapi tidak membalas sedangkan kita membaca?

Oh!! Ada beberapa blog yang aku lihat hanya menerima komen dan membalasnya hanya di dalam hati juga seperti aku. (Libatkan orang lain pula!!! Dush!!)

Sila angkat tangan jika kamu menerima komen di blog kamu tetapi tidak membalasnya? Jangan menyorok. Aku nampak kamu!! Ha ha ha...

Nota kakitanganku : Betul! Aku jawab dalam hati!



27 kUs-kUs:

Watierman on November 11, 2009 at 11:06 AM said...

Akak mengaku..ada kalanya...Akak hipokrit..just I need that time to read but not to reply....
May be later...tak tau bila2 teringat nak balas..I will do it...but for them to ambik hati...tak payah lah kot...sometimes...we need time just to sit and do nothing!!! So janganlah ambil hati sangat kalau ada komen yg sepi tak berjawab..kita hanya manusia biasa sering melakukan kesilapan....Maafkanlah...!!!

sI tEDI on November 11, 2009 at 11:31 AM said...

kakwatie: serius juga saya cakap.. bila saya dah komen, saya JARANG datang balik tgk orang tu balas apa dengan komen saya.

KECUALI jika saya benar2 bertanya dan ingin tahu.

Contoh seperti bila try buat kek kat blog kakwatie then nak tau stepnya tanya the datang balik nak tgk jawapan..

ha ha ha ha

atyn on November 11, 2009 at 11:36 AM said...

saya saya .. ! ouh tidak lah . saya rain membalas *kowt* sebab saya tak punya ramai folower seperti kamu .. heee ... ;) chilll ...

Wanita Itu on November 11, 2009 at 12:11 PM said...

saya balas saya balas..

ihiks..tetapi kekadang juga..

kekadang lupa lalalaalala :p

mier@merr on November 11, 2009 at 12:13 PM said...

ikot mood.. tapi selalunya balas sebab malas nak taip entri baru...jadi taip balasan komen je la..ekeke....

@reLoG on November 11, 2009 at 12:19 PM said...

PadanLa jgUk2 bLik xbbalas..
tp xpe..tau tEDI bz..xmenaG tgn..hihi

kT stakat ni bbalas..sebabY..pminat ckit lg..still leh reply..hihi..

PROFkusut on November 11, 2009 at 12:32 PM said...

ngah angkat tangan ni..
lalalalala
:)

Fatt Chin Choy on November 11, 2009 at 12:49 PM said...

terima kasih disqus... reply komen bukan lagi masalah

(bercakap mcm dlm iklah bio aura)

ASYIQ on November 11, 2009 at 12:52 PM said...

Akak akan balas juga...sbb pengomen kt blog akak bukan ramai mana pun. Masih boleh dilayan sepenuhnya.....dan akak jg bukan aktif sgt update blog. Kira ok la.

Dtg sini akak mesti komen pd latest entry aje.....kalau streamyx down baru tak post comment...huhu.

AzuanBudakPandai on November 11, 2009 at 12:53 PM said...

tengok tenet haha

BuLaN iTu aKu on November 11, 2009 at 1:06 PM said...

saya rajin mengomen

Samaira on November 11, 2009 at 1:19 PM said...

ekeke aku sentiasa reply ehe

Koyuki on November 11, 2009 at 1:24 PM said...

yuki akan reply setiap komen
sbb yuki anggap mereka yg komen tu mcm yuki jgk..nk tau apa yg kite reply kat mereka

yuki pon kalau da komen selalu terjah balik sbb nk baca reply diorang

satu lg, sbb nak hargai mereka yg sudi komen

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ on November 11, 2009 at 2:07 PM said...

kekadang kebizian membataskan jari jemari gebu ku utk membalas komen2 yg ada di blog ku

aper2 pun...terima kasih di atas komen yg diberikan

hehehheh

~LP Lum~ on November 11, 2009 at 2:09 PM said...

ahaks~ mcm mna nak jawap eik?? sebabnya aku pun slalu gak reply komen dlm atie sbbnya line tenet kat tmpt keje aku nie slalu gak ar wat hal.. :)

tp, bg aku.. kalo aku xde halangan, aku akn komen n reply komen2 kalian.. :)

apa pun, aku xpenah brkecik atie kalo kalian xkomen n xreply komen aku sbbnya aku pun mcm kalian gak.. ;)

umi_e on November 11, 2009 at 2:29 PM said...

kak e akan reply walaupun agak lambat ;)

* sekali skala naklah membalas kan... adak kehidupanlah camtu...

mamai on November 11, 2009 at 2:36 PM said...

pakcik juga ada jawab dalam hati tapi biasanya pakcik usaha untuk zahirkan hehehe

NuR on November 11, 2009 at 3:24 PM said...

ada balas kalo masa mengizinkan.
kalo tak, respon dlm hati..
harap2 sampai ke hati org yg bagi komen tu..
hikhik..

[s][u][e][h][a][n][n] on November 11, 2009 at 3:32 PM said...

kadang balas...kadang x balas...
grrrr sonok bila ramai yang tinggalkan komen..hihihi

ashie023 on November 11, 2009 at 4:16 PM said...

bagi ambe, komen ke x komen, x kesah sgt..ambe kalu nk komen, ambe komen je..tp ambe akan baca cite tuh betul2 baru komen...kalau dah komen, ambe akan pegi masuk balik ke belog diorg esok lusa untuk tgk dier balas ke tak..kalu x balas xpe, sebab nama pong komen, bukan soklan..kalu soklan patutlah jugak di balas...kekek..itu saja ..mekasih..

~0~ on November 11, 2009 at 5:07 PM said...

erkkkk....saya angkat tangan kak..
xmampu nak balas komen kekawan...
tp saya berterima kasih sebab komen kkwn wat sy tersenyum...

a.z.r.i.n.a.03.07 on November 11, 2009 at 5:37 PM said...

kebiasaannya mmg KRina balas... walaupun tahu yang kita balas tu tak semestinya baca..hehehe..

mcm siok sendiri pulak..

KRina akan datang semula pada sesiapa yang KRina komen pasal nak tau jawapan nya...

mcam orang bercinta: *SETIA*

Dak Wan on November 11, 2009 at 5:41 PM said...

Pendapat teman, komen tu seeloknya berbalas lebih lagi klu artikel tu psl teknik2, mungkin ada yg kurang jelas. Klu artikel bese2 mungkin payah gak nk balas semua kn?

p/s Kita hanya manusia bese yg tk lari dari membuat kesilapan....

leadleedeea on November 11, 2009 at 9:30 PM said...

lead nyorok belakang ted neh..hehe~!

alvin takda rumah harga 8juta story.... on November 11, 2009 at 10:57 PM said...

saya dah jadi pengikut setia sejak akak beberapa kali komen kat blog saya...huhuhuhuhuhu...

Naff said...

Oh TeDi: Saya salah seorang daripadanya...bukan tidak ingin membalas, nak sangat balas...tapi kadang2 kekangan masa..Harap2 followers faham saya selalu membalasnya dalam hati....ohh..terharu atas n3 tedi ini..

iva saionji on November 12, 2009 at 2:49 AM said...

kadang2 bz memang xsempat nak balas..hukhukhuk..maafkan saya yang h*** nieh,.,...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting