Wednesday, November 04, 2009

Aku Rasa |ng|n JaD| 'IncrED|BLe HuLk'

cOrat cOret Oleh : myQza pada 8:34 AM
Waktu itulah Audit, tarikh itulah juga kamu mahu cuti rehat. Hari-hari balik pukul 2.00 petang. Kalau ada taklimat waktu pagi, petang memang tidak nampak muka.
Datang-datang sahaja asyik tanya 'Dokumen untuk Audit sudah siap?'


Kamu secebis pun tidak menolong. Kamu cuma mahu semua beres sahaja. Sedangkan banyak dokumen-dokumen yang sepatutnya ada sejak awal tahun, kamu tidak buat. Aku juga yang taip semula. Semua mesyuarat kamu tidak berminit. Aku juga yang mengarang minit.


Aduhai...'Sabau' betul aku dengan Bos aku ini.
Tahu sahaja tarikh Audit, terus mahu terus ambil cuti rehat!!
Bos kamu ada yang macam ini jugakah?


Nota kakitanganku :Rasa mahu lesing sahaja!!

29 kUs-kUs:

[s][u][e][h][a][n][n] on November 4, 2009 at 9:08 AM said...

hihi saba je tedi..agak2 perangai bos ni sume sama kot.. :p

«♪Ruff♪» on November 4, 2009 at 9:17 AM said...

adeh tedi...
lebeh kuang gak la dgn bos aku....

~0~ on November 4, 2009 at 9:19 AM said...

mau lesing ek??nak saya tolong lesing skali x kak???hehehhehe

relevan on November 4, 2009 at 9:20 AM said...

He he..pejabat kita tak ader bosS..boss jauh dimata dekat dihati..

ikan emas on November 4, 2009 at 9:25 AM said...

nama pun bos...mesti pandai bagi keje..

jgn jD HIJAU, nanti subur pl ofc tu

Watierman on November 4, 2009 at 9:28 AM said...

Sabar je lah Tedi...tak nak lah jadi hijau...dah jadi makluk lain pulak...nanti Dak Utih & Dak Itam takot!! Sian dia!!

@rE-LonG on November 4, 2009 at 9:32 AM said...

Sabar ye tEDI..
Owh..Big bOs kT sUme ok..cun habis..
means mEmg sUperb..mEmg bESt..hihi..
mEmg xmO kehilangan bOs2 mCm doraG..
mUdah-mudahan doraG xlari gi mane2..hihih

tp yg bLagak cam bOs bSar tu yg parah la..
wat kT pniG kpala....kT lg better dduk kat tmpat doraG gakY..
dah tu..sUme nk pasS kat org..tol tak..huhuhu

sbr ye tEDI..jgn jd Hulk..hihihi

abe long on November 4, 2009 at 9:43 AM said...

heh tedy..relekss releks.. bese la tu.name pon bos..kite di upah oleh bos soh wat keje die..

my boss slalu ckp..
boss is always right

asilahmuhajer on November 4, 2009 at 9:53 AM said...

bos saya ok. tak cuti time audit. tapi yang cuti time audit tu ialah kerani kewangan. selamba giler kan??

iva saionji on November 4, 2009 at 10:18 AM said...

tu ar sabar na sis tedi sayam...erm..memang agaknya seseorang yg bertitle bos nie cepat lupa diri kot..hikhikhik...ade jek bos gitu..sabaq na...

zeqzeq on November 4, 2009 at 10:38 AM said...

kita kawan kan, jadi apa pun tolong jgn cekik saya..

zeqzeq on November 4, 2009 at 10:40 AM said...

sabau sabau,,

Tedi suka makan apa??

Liliyuli on November 4, 2009 at 10:51 AM said...

ini dinamakan bos penting diri..

cHeRyNa PiReS on November 4, 2009 at 10:59 AM said...

boss memang macam tuh tedi. janji dia tak kacau personal life ko, dah kira bagus.

babe,
aku ada posting utk ko arinieh. sila2 lah jenguk ye.

take care!

Koyuki on November 4, 2009 at 11:30 AM said...

lesing saja sama itu bos...

ashie023 on November 4, 2009 at 11:32 AM said...

ahahah...biasa ah audit...
ambe layan je kalu mari..mende yg xde , kabo jelah xde..ape takut sgt....sampai mintak coti tuh..ahaha..

Nakamura Kazuki on November 4, 2009 at 11:57 AM said...

tajuk besh..sharing is caring..

samala kita tedi..last week on sunday kat SSJ Cameron Highlands aka tempat ambe bekerja ada major testing melibatkan orang2 besar HQ TNB bangsar, NLDC (tempat control supply letrik), dan juga Transmission...ko nat tahu tedi my bos amik cuti pegi ke jakarta....pegi plah bukan urusan keja tapi urusan perinadi..sebab nak jumpa geng2 radionya...memangla sangat2 geram..yela ..kita tunggang langkang buat procedure, report, arrange everythings...namun bak kata orang sapala kita ...ambe tak mampu nak jadi incredible huck...so layan je la...cuma ambe rasa bos2 kita tu gaji dahla besauuuu yela mesti 15K and abovela..so diorang kenala juga take responsiblity..ambe tak kesah kalau keja banyak dan bos taichi ..tapi kenala guide, in case kita salah willing to back up us, ni tak dalam meeting terkontang kanteng kita sendiri yang back up diri bila dihentam.......arghhhhhhh memang gerammmmmmmm..tak perrr jam lagi ambe belasah makan sambal belacan banyak2...huhuhu..bukannyerr nak kutuk bos kita sebab ada certain part tu diorang baik..cuma dr segi keja tu....hanya kita sajal yang tahu..so Tedi semoga kamu menjadi incredible huck ye..kekeke

Nakamura Kazuki on November 4, 2009 at 11:59 AM said...

cuma nasihat ambe bila kita ditaichi..janganla plak kita taichi anak2 buah kita...kita guide diorang....tunjukkan yang kita ni bos kecik yang baik...bukan apa in future senang nak minta tolong diorang.......

aNiSa hANg tUaH on November 4, 2009 at 12:12 PM said...

sabau je yer
kalau geram bagi die penampau jer.
hehehe

jgn jd incredible hulk
takot aku!

neezareef on November 4, 2009 at 12:49 PM said...

time odit mmg stressss...cuak je stp masa..bila oditer nk berambus..kan kan

nobuta on November 4, 2009 at 1:03 PM said...

tak kerja lagi haha

mamai on November 4, 2009 at 1:12 PM said...

aku selalu hahahahah dan dia tak ambil tahu lansung

~LP Lum~ on November 4, 2009 at 1:25 PM said...

hehehe... mgkin gak ar smua bos adalah sma.. wlaupn sy keje ngan parents sy, dorg tetap amalkn kat tmpat keje, keje kat luar family.. no kompromi.. wat slah sure kna hentam.. wat betul ada ganjaran... :)
sy xmo jd incredible.. nak jd STORM.. :)

ASYIQ on November 4, 2009 at 4:27 PM said...

Akak jadi hang tuah udah la....

Byk boss bersembunyi dalam hutan...lalala.

tinta kasturi on November 4, 2009 at 4:37 PM said...

jangan jadi incrudeble hulk..
nanti.. err..

cabaran mematangkan..
cari warna biru dan hijau dicelah2 kesuraman dan kekusaman warna kelabu dan coklat pudar..

cari yang indah disebalik yg buruk

kalau yg buruk itu pd bosnya..
yg indah itu ada pd tedi

so,
tedi indah, bagus, baik, cantik dll!
toi tak?

miSs siv on November 4, 2009 at 7:15 PM said...

bongek nye bos tuh.
nak aku sekehkan x?
=P

cik ian@aH Lian~ on November 4, 2009 at 8:44 PM said...

ian selalu,
sambil bebel2 tuh
sambil wat keje.
kdg2...rasa mcm
nak sekeh jer bos mcm tuh.

Solehah on November 4, 2009 at 9:55 PM said...

hmm..baik ko jadi bos kan gitu..hmm..marah ni..

Noorlaila Mohamed Nor on November 4, 2009 at 11:41 PM said...

memang serabut kan audit ni
penah keja part time kat opis sini
masa nak audit tu
serabut je smua staf

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting