Friday, November 13, 2009

BerGumPaL Dan SaL|ng Menar|k RamBuT? SangGUpkah KamU?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:00 AM
Aku menonton cerita 'Bicara Hati' kelmarin. Melihatkan adegan yang begitu kelakar bagi aku memberi idea untuk menulis 'entry' ini.

Adegan di mana Zizie Ezette menyerang Fazura yang di katakan cuba merampas kekasihnya. Argh!!! Bagi aku lucu sekali.

Perempuan sesama perempuan menjatuhkan martabat sendiri hanya kerana lelaki yang bukan suami?

Jika kamu? Sanggupkah menyinsing lengan mempertahankan sesuatu yang masih belum menjadi hak milik hakiki?

Aku?

Jawapannya..

Hanya buang masa.

Nota kakitanganku : Boleh jawab begitu?





54 kUs-kUs:

cik ian@aH Lian~ on November 13, 2009 at 11:33 AM said...

boleh jer tedi.
mmg buang masa.
byk dah terjadi.

[s][u][e][h][a][n][n] on November 13, 2009 at 11:43 AM said...

aku pun x suke gaduh sesame jantina rebutkan sesuatu yang belum pasti...wawawawwaa x mo 16X

kamu ade cara sekiranya ia terjadi????

Watierman on November 13, 2009 at 11:45 AM said...

Ramai yang ikut amarah...akan buat macam tu...sebab kan hawa ramai dari Adam sekarang ni...memang buang masa....kalau masih bukan suami...

tapi kalau suami...sanggupkah???...Astagfirullah....moga Allah jauhkan keburukan yang seumpamanya.....Amin!

aNiSa hANg tUaH on November 13, 2009 at 11:49 AM said...

mmg buang mase je.
tindakan bodoh namenye nk berebut laki

Zura Hasan on November 13, 2009 at 11:50 AM said...

huhhh..."jgn harap la nk gaduh2 rebut 'lelaki' itu...aku akan kasik free sj kalo kamu nak..."
hahaha..bleh gtue?

tapi klu en somiku direbut2 gtue...kena tgk sape yg mula cari psl dl..klu en somi,aku akan kasi free jugak..klu pompuan tu yg gatai...pun aku akan kasik free jugak..hahahahah.....

Solehah on November 13, 2009 at 11:53 AM said...

aku snaggunp..hua..hua..hua..

ibu_umairah on November 13, 2009 at 11:56 AM said...

dah banyak dah dengar......huhu..hu...

kak,sorry lama tak jenguk ke sini!!!game fb punya hal lah ini...he.he

Softtouch [Hanim] on November 13, 2009 at 11:59 AM said...

kalu sy tolong lah nak buat mcm tu mmg betul2 buang masa jer...kalu hak sy pun sy xkan lah tarik rambut pompuan tu tedi sy akan buat cara lain lah....he he he

NuR on November 13, 2009 at 12:07 PM said...

kan menyusahkan bila rambut abis gugur sebab ditarik...

bukan kah ada permainan tarik tali...

jika aku, harus dibiarkan saja.
kerna ku buat begitu...
tak guna utk memanjangkan cerita

Rowena Chasez on November 13, 2009 at 12:08 PM said...

yup...
btol3...
mmg buang mase sgt3...

iva saionji on November 13, 2009 at 12:12 PM said...

erm...dulu masa lom kawen xpenah ag hadapi kes2 gini..tapi kalau masa lom kawen..lantak korang ar...

dah kawen nie..i cakap gini je kat laki i...i leh wat ape yg u nak..i ikut citarasa u..tapi kalau u main pompuan lain..ok go ahead..bye-bye...n jgn harap lansung nak patah balik kat i..hahahaha..bukan berlagak..tapi itulah kenyataannya...

syaf on November 13, 2009 at 12:19 PM said...

TP AKU SUKE TENGOK..
SEBAB SANGT KELAKAR...MUHAHA BUKAN TENGAN YG DASYT MULOT 2 YANG BERAPI API...2 YG PALING KLAKAR ..HEHEH

Wanita Itu on November 13, 2009 at 12:27 PM said...

juga ngak mahu..sama macam kamoo ted|,buang masa saja!!

tapi untuk nazri suamiku..ah aku sanggup ihiks..bak kata orang..langkah mayat ku dulu??..erk???heeeee....

GiGGLe GaL on November 13, 2009 at 12:38 PM said...

memang buang masa..buang karan..buang sampah jerr ted... ekeke. baik aku rebutkan dak utih.. wakakakka..

mamai on November 13, 2009 at 12:39 PM said...

sebagia lelaki aku akan tepuk tangan kalau perkara itu berlaku...

.sTraWberRycH0c. on November 13, 2009 at 12:58 PM said...

boleh je tedi.
rela lepaskan dari bergaduh sesama kaum sejenis.heee~~~

Samaira on November 13, 2009 at 1:07 PM said...

btol
x perlu gado
klu untuk kita
still akan jd milik kita
so wat pe jatuhkn maruah
semata2 tuk lelaki yg blom pasti milik kita kan

green on November 13, 2009 at 1:21 PM said...

betul..

hish..gado..
tak phm ak..

cHeRyNa PiReS on November 13, 2009 at 1:24 PM said...

ada yang nak gadoh ngan aku dulu. aku cakap,

"amiklah. aku taknak jadi bodoh cam ko."

dia amik aku punya, tp bodoh pulak. nak carik gaduh. tak berbaloi.

laki tuh hepi la kalau org gaduh sal dia.

HonEyBuNNy on November 13, 2009 at 1:30 PM said...

ya...buang masa ja..kalo ila..stakat BF..ila xkn gadoh malah bg lg Bf ila kt gurl tuh..huuhuhuhuhu...geramnya..coz ila jns xsuka gado2 dgn org..biar la ati terluka pn..hahahha

BuLaN iTu aKu on November 13, 2009 at 1:44 PM said...

betul tu memang memalukan

sI tEDI on November 13, 2009 at 1:48 PM said...

cikgu : yup! mmg buang masa!

sI tEDI on November 13, 2009 at 1:49 PM said...

suehann : kalau perempuan yg lagi satu tu tak over sangat. ok lagi...

sI tEDI on November 13, 2009 at 1:49 PM said...

kakwatie : kalau suami. kena fikir juga lah!

sI tEDI on November 13, 2009 at 1:50 PM said...

anisa : ekekekekke.. a'a lah.. lelaki tu tepuk tgn!

sI tEDI on November 13, 2009 at 1:50 PM said...

zura : ekekekekke.. pemurah sungguh. semua dia bg free!

sI tEDI on November 13, 2009 at 1:50 PM said...

solehah : wah! Cayalah!

sI tEDI on November 13, 2009 at 1:51 PM said...

ibu_umairah : Penangan FB ni.. blog pun bersawang ek?

sI tEDI on November 13, 2009 at 1:51 PM said...

hanim : buat cara halus ke? ha ha ha

sI tEDI on November 13, 2009 at 1:52 PM said...

nur : ha ha ha.. penat2 je buat teknik rebonding kan? ekekekeke

sI tEDI on November 13, 2009 at 1:52 PM said...

rowena : ekekekek..s etujuk!!

sI tEDI on November 13, 2009 at 1:53 PM said...

iva : sekali hati terlukan, sakitnya sesekali berdenyut juga

sI tEDI on November 13, 2009 at 1:53 PM said...

syaf : ekekekkeke... orang lelaki tepuk tgn je lah!

sI tEDI on November 13, 2009 at 1:53 PM said...

te : kalau suami itu harus dehh.. ekekekkeke

sI tEDI on November 13, 2009 at 1:54 PM said...

mrs gigle : ekekekekeke... rebut lah klu dapat!

sI tEDI on November 13, 2009 at 1:54 PM said...

mamai : yup! itu tindakan di sebelah lelaki.

sI tEDI on November 13, 2009 at 1:54 PM said...

stawberry : ekekekkeke.. yup!! x de maknenye kan

sI tEDI on November 13, 2009 at 1:55 PM said...

samaira : yup! belum apa2 lagi dah gaduh2..

sI tEDI on November 13, 2009 at 1:55 PM said...

green : ekekekeke.. kalau dia cantik.. sekali petik sepuluh yg lain blh dtg!! :)

sI tEDI on November 13, 2009 at 1:56 PM said...

sha : ekekekekke.... cayalah!!! biar dia rasa sia-sia je nak bertekak dgn kita!

sI tEDI on November 13, 2009 at 1:56 PM said...

ila : betul tu!! nanti kalau dah nikah lagi parah!

sI tEDI on November 13, 2009 at 1:56 PM said...

dak bulan: ye! betul!

PinQib on November 13, 2009 at 2:30 PM said...

x sngguuupp

Nurhayati on November 13, 2009 at 2:31 PM said...

ramai orang byk ragamnye.. semua terpulang atas diri sendiri hihi

~LP Lum~ on November 13, 2009 at 2:33 PM said...

tau xpe... buang masa, buang tenaga n buang segala2nya.. :)
dr dorg sibuk2 gaduh2 psal lelaki yg bukan jd milik dia, baik dorg wat bnda yg berfaedah... mcm mnjait ke,memsak ke brcucuk tnam ke.. apa ke... :))

Alimaz-Kembara Terasing on November 13, 2009 at 3:44 PM said...

eeeeeeeeeeee menci gaduh berebut jantan....

sI tEDI on November 13, 2009 at 3:55 PM said...

PINQIB : HYE.. X SANGGUP EK.. EKEKEKEKE.. BUANG MASA KAN/

TQ singgah

sI tEDI on November 13, 2009 at 3:55 PM said...

nurhayati : yup! pelbagai!!

sI tEDI on November 13, 2009 at 3:55 PM said...

Lp lum : ha ha ha.. layan farmville lg bagus kan? ekekekeke

sI tEDI on November 13, 2009 at 3:56 PM said...

alimaz : ekekekekeke... i gak menci!!

alvin takda rumah harga 8juta story.... on November 13, 2009 at 9:21 PM said...

cet...lebih baik rebut kucen...

sI tEDI on November 13, 2009 at 10:05 PM said...

alvin : ekekekekke.. ada gak pekdahnya!

paTonG kerTaS on November 14, 2009 at 3:52 AM said...

buang mase!
nty mamat tuh lagi bangge.
cis.

eeeda on November 14, 2009 at 5:19 PM said...

Klu ya pun sayangkan seseorng tu... jgn sampai maruah berada di tapak kaki...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting