Monday, November 30, 2009

B|La aD|k BeraD|k BerGaDuh BereBuTKaN BeT|Na...

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:34 AM
Aku ada bertanya mengenai ini sebelum ini. Keburukan mengawan. Kekurangan spesis betina menyebabkan mereka saling berebut dan bergaduh. Kesannya mereka sendiri yang tanggung. Contohnya seperti budak ini.

Mereka adik beradik sudah mula bergaduh. Pantang nampak! Akan saling bercakaran.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Kalau dulu musuk mereka hanyalah Dak Kimo. Sekarang sesama sendiri pun sudah tidak saling boleh bertemu.

Jangankan haiwan, manusia pun boleh bergaduh kerana berebutkan perempuan!!

Nota kakitanganku : Lumrah?





30 kUs-kUs:

ONE ZABA on November 30, 2009 at 8:23 AM said...

dasar kucing jantan....

LORD ZARA 札拉 on November 30, 2009 at 8:25 AM said...

hahaha~

tu yg org kata, manusia kadangkala lebih keji dari haiwan~

mamai on November 30, 2009 at 8:50 AM said...

kau carikan la jodoh untuk dia sekaran nie memang musim mengawan

zaiMi on November 30, 2009 at 8:59 AM said...

biase la tu.. tu namanye persaingan sihat.. haha

FaTiNe on November 30, 2009 at 9:06 AM said...

meh laa bawak kucenks dtg cni. Cni byk kucenks pompuan. Ha3

[s][u][e][h][a][n][n] on November 30, 2009 at 9:19 AM said...

hihihi harus ko carikan pasangan untuknya.. :p

PROFkusut on November 30, 2009 at 9:22 AM said...

hikhik...
carikkan la jodoh utk dowang seekor satu...
:)

cik ian@aH Lian~ on November 30, 2009 at 9:24 AM said...

alahai, luka2 bagai.
cian dk utih.
kena blajar taekwondo neh.

sueanne on November 30, 2009 at 10:10 AM said...

tak leh nk buek apo ted..mmg dah gitu habitnye..sabo jela ngn dak2x tue..hehehe.

F.Aminurrashidd on November 30, 2009 at 10:40 AM said...

kucing jantan rumah aku xder lak macam tu.. mungkin nisbah kucing area rumah aku macam ni.. 1:8. kucing jantan 1 sahaja, kucing betina 8 ekor.. hahaha~~

[z@ck] on November 30, 2009 at 10:54 AM said...

miaooowwww!!

leadleedeea on November 30, 2009 at 10:56 AM said...

ooo..sekarang musim mengawan ke? apsal KMac relaxxxx jek? hheheheee~!!!

Wanita Itu on November 30, 2009 at 11:00 AM said...

ala..
lama sangat tak jenguk ted|..
dah lepas kuiz 22222..ihiks..

ish ish dah besar dah dak utih hee..

ashie023 on November 30, 2009 at 11:10 AM said...

aku smalam kene cakau dek kucing....lama dah aku x kene cakau...huhuu..dak utih , kita senasib...

Softtouch [Hanim] on November 30, 2009 at 11:39 AM said...

lumrah kot n mungkin kucing betina kekurangan kot kat situ..tu jd perubatan

umi_e on November 30, 2009 at 11:47 AM said...

salam... jantan memanglah berebutkan betina, kalau pondan camna? :P

* missed kuiz hari tu sebab balik kg - tak ada internet :S (ni masih belum balik tapi lepak kat CC jap - line slownya....)

mier@merr on November 30, 2009 at 11:50 AM said...

stended la tu... huhu...

nak tnjuk sape hebat..

GiGGLe GaL on November 30, 2009 at 11:51 AM said...

dak utih da besor bebenor la ko ye... berkhatan pun belum...ada hati maw berebut gefren.. makan ko pun dak bos ko yg bagi.. hishhh...


tetiba lak aku emo pepagi senin ni..wakakka...

ko carik cepat antiseptik untuk dak utih tu..buat spare..klu gaduh je ko spray..takut naik bisul..sbb kuku kucing lain ada bisa sendiri..

okeh! windu arr kat ko ted!

fikaryna79 on November 30, 2009 at 12:01 PM said...

x suka berebut n x suka share..tp suka memberi..huhu..

DilOt on November 30, 2009 at 12:20 PM said...

kehkehkeh..biasala...

tp kesian lak tgk mcm dah luka2 kat badan..

~LP Lum~ on November 30, 2009 at 12:21 PM said...

huhuhu... tedi... btl kata ko..
bukan haiwan aje yg berebut, manusia pun berebut pompuan gak.. smpai jd trlebih kurang ajar sbbnya gnakn cra "kotor" nak jtuh antara 1 sma lain... :)

cahayachenta on November 30, 2009 at 12:43 PM said...

ala, betina bukan sekor pun dak utih... tp sygnya aku bukan betina.. kalo tak dah lama aku hntar pinangan utk ko...

aien~s corner on November 30, 2009 at 1:23 PM said...

kes jeles kot..haha

Faarihin on November 30, 2009 at 2:37 PM said...

alahai.. jangan gado2.. apalagi cik tedi.. cepat2 carikan sorang sekor pasangannya... huhuhu..

alvin takda rumah harga 8juta story.... on November 30, 2009 at 4:30 PM said...

huh~~kisah senetron

HonEyBuNNy on November 30, 2009 at 5:41 PM said...

alahai...cian kt kucg tuh..huuhu....cpt2 cari psgn...ihihi

Solehah on November 30, 2009 at 9:28 PM said...

isk..aku plk rasa pedih tgk gamabr2 tu..

aiSyah on November 30, 2009 at 10:29 PM said...

rantai leher kucng kmu sme cm rntai leher kucng sy la..hehe
salam ziarah ye~:)

Fatt Chin Choy on December 1, 2009 at 5:06 AM said...

memang lumrah
ko bawaklah kucing bertina banyak2 sebagai penyelesaian

hehe

::alwaniamalini:: on December 1, 2009 at 7:51 AM said...

hadeii..kucen jantan camnila..tau nak bercakaran jek..

comel sangat ke yg betina tu smpai adik beradik pun leh gaduh tedi? :P

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting