Monday, November 02, 2009

D|a SeLaLu BuaT Aku KeL|ru..

cOrat cOret Oleh : myQza pada 12:30 AM
Ingat lagi 'entry' ini? Okey!! Ini pula? Okey! Terima kasih. Malam ini ianya berulang lagi. WTH! AKu betul-betul rasa sakit hati yang amat sangat!!! Pukul 6.30 petang dia keluar. Pukul 11.20 malam dia balik. Keseluruhannya berbeza. Boleh aku katakan dalam sekelip mata!!

Photobucket

Luka di tempat yang sama? WTH? Kebetulan penyerang menyerang di tempat yang sama? Berdarah dan membengkak semacam ada benjolan. Gambar di bawah.

Photobucket

Kawasan yang aku bulatkan adalah benjolan. Aku tekan seperti ada ketulan benjol!!

Photobucket

Ini lagi! Yup! Aku pakaikan dia kolar. Tapi ini bukan berdarah sebab kolar!! Pagi sampai petang dia tidur sebelah aku. Kolar okey! Leher juga okey! Sekarang? Seperti kesan di jerut. Seperti seorang perompak yang ingin merentap rantai leher! WTH ini?? Perbuatan haiwankah? Manusia? Atau diri sendiri? Aku tidak mendengar ada kucing yang bergaduh. Jauh sangatkah kejadian ini berlaku sehingga aku tidak dapat mendengar? Hanya Allah yang mengetahui.

MasyaAllah. Semoga Allah s.w.t tunjukkan aku kebenaran agar aku tidak terus keliru setiap hari.

Photobucket

Dak Utih, tidur dengan tenang!!

Nota kakitanganku : Mrs Giggle, maaf aku belum jumpa antiseptik itu. :(






54 kUs-kUs:

PROFkusut on November 2, 2009 at 1:04 AM said...

sobbss
dak utih ..dak utih...
tedi...aku rasa ini bkn perbuatan manusia atau haiwan..
:/

sI tEDI on November 2, 2009 at 1:06 AM said...

proffy : habes tu? mencederakan diri sendiri ? :(

Noorlaila Mohamed Nor on November 2, 2009 at 1:22 AM said...

ya Allah
kesiannya dia!

kawie2020 on November 2, 2009 at 1:30 AM said...

siannyer... x patut sgt buat camtu..

aNiSa hANg tUaH on November 2, 2009 at 1:59 AM said...

kesiannye..
hmm..
kucing kite pernah cedera cmtu
,,
hari2 kite nangis..

Koyuki on November 2, 2009 at 2:08 AM said...

haihhh

sungguh kesian

cpt sembuh ya

mier@merr on November 2, 2009 at 2:14 AM said...

shiannye dak utih..
nk dkurung cian...
da lepas jd gini pulak....

huhu...

fiD on November 2, 2009 at 2:15 AM said...

pekate ko kurung Dak Utih tue buat beberapa hari... kasi sihat semula, hohOO.. xpon ko pasang CCTV kat kepale dak utih, ahakz

fiD on November 2, 2009 at 2:16 AM said...

pekate ko kurung Dak Utih tue buat beberapa hari... kasi sihat semula, hohOO.. xpon ko pasang CCTV kat kepale dak utih, ahakz

Papa meow on November 2, 2009 at 2:16 AM said...

Jangan bagi dia keluar jauh-jauh le
dekat-dekat rumah udah le
x pon memain dlm umah je
adoi kesian le

al on November 2, 2009 at 3:41 AM said...

salam..kak,


bawa pi jumpa Doktor..

ciannya...

kak, terima kasih sudi singgah anaklaut

Budak Malu818 on November 2, 2009 at 6:01 AM said...

Ya allah..keciannye..
Kucing pn,nk siksa?
sah2,keja manusia....................
xkan,sesame kucing nk bergaduh jerut leher.....(pndai plak,kucing bertumbuk)
Toksah la,awk biar kucing awk 2 jalan jauh2....
sian dier..kne siksa..ntah hape2,la keje manusia ney..........................................
--------------------------------------------------------
By the way, ney link kt post saya yang awk carik xjumper 2..tp,malangnye bdak 2 dh remove content dalam linknye..(mungkin,selepas disound dier dh sedar kot)

Ney linknye :
http://ohkodok.blogspot.com/2009/10/bdak-buat-tetonik-sblum-2-ari-nk-priksa.html

✖Puaka Jelita ™✖ on November 2, 2009 at 6:07 AM said...

sume komen di ats myatakan kesiannya mereka pada dak utih.. rasanya, bg aku la.. mmg ptot pon dak utih cm2.. pdn muke ko jgk tedi.. xppndai train binatang.. jgn mnjekan sgt. tgok la pe jdik!!! da tua bgka pon, xreti2 nk protec diri sendirk.. ptot semelih jew utih 2.. wat malu company jew.. huh!!!

**ooppss sowie, ter-emo lak huhuhu.. smoga uteh cpt sembuh

✖Puaka Jelita ™✖ on November 2, 2009 at 6:07 AM said...

aku yg diats neh.. a.k.a slp me plz hehe.. saje jew tuka nama..

✖Puaka Jelita ™✖ on November 2, 2009 at 6:08 AM said...

http://hatikucateko.blogspot.com

**nk promot gak cam budak xreti malu818 hehe

zino on November 2, 2009 at 6:15 AM said...

apakah atau siapakah yg tergamak...kesian nya

F.Aminurrashidd on November 2, 2009 at 7:01 AM said...

kalo manusia yg buat, memang hati bangkai agaknye.. eeee, geram betul.. kucing aku x pena lg kene aniaya camtu.. kalo kene, sah sah kurung dlm umah seminggu... hehehe~ kol 9 pg ada exam.. lariks!

Nakamura Kazuki on November 2, 2009 at 7:07 AM said...

namapak cam kesat jerut juga..napela buat macam tu kat???

mukasurat17 on November 2, 2009 at 7:36 AM said...

kesiannnyyeee....

Watierman on November 2, 2009 at 7:45 AM said...

Ya Allah....kau tunjukkanlah kebenaran....pada species haiwan yang sangat Rasulallah syangi ini...
Rasa macam nak tubuhkan kumpulan penyiasat macam cerita budak2 dulu...5 penyiasat / 3 penyiasat..untuk meleraikan kekusutan yg melanda....
Moga Dak Utih cepat sembuh dan...Moga Tedi tabah menghadapi semua ini....

Sekiranya ada yang tidak terasa dengan kecederaan Dak Utih...tidak perlulah diluahkan dengan cara yang negatif...fikirkanlah perasaan insan yang sangat mengasihi haiwan ini...

Moga Allah memudahkan segalanya buat kamu & Dak Utih Tedi!

Softtouch [Hanim] on November 2, 2009 at 9:42 AM said...

siannya tedi...kalu manusia tergamaknya dia buat mcm tu kat dak utih smpai jerut2..kalu xsuka pun halau sajelah xyahlah nk seksa2 kan..tedi, kalu jiran2 tedi yg buatkan..dia bermusuh ngan tedi ker?cube tedi pk sape..bknlah nk tuduh..at least kita berhati2lah ngan dia...

Alimaz-Kembara Terasing on November 2, 2009 at 9:48 AM said...

akak rasakan tedi...mesti ada org buat naya kat dia nih....

farah on November 2, 2009 at 10:06 AM said...

gaduh ngan kucing kot?

leadleedeea on November 2, 2009 at 10:59 AM said...

siannye...cam "buatan orang" jek?

jgn sedih2 yek ted..kena carik jugak antiseptik tu..ok?

sueanne on November 2, 2009 at 2:20 PM said...

ted,
better kurung dak utih tue dulu, biar die ok dan sembuh..jaga die elok2x ye..smoga dak utih sembuh cam dulu..

p/s bukan utk ted : sebelum berkata-kata tue pikir dulu perasaan org lain..jangan ikut sedap mulut je..dah komen teruk2x, pastu say sorry lak..ape kes tue??..huh..n

Samaira on November 2, 2009 at 2:41 PM said...

isk camne bley jd camni sian giler dak utih huhu

GiGGLe GaL on November 2, 2009 at 2:55 PM said...

ted,
aku saspek..ade jiran ko dengki ni..ape kata..bila dak utih kuar..ko pun ikut buat sepai dari belakang.. tengok je..mana taw.. risau aku tengok..

capri on November 2, 2009 at 6:47 PM said...

terok nye leher die..
cane ley jadi camtu..
huhu.
ikot bentok koler lak tuh..
sian die..
dak utih n dak itam ni asek luke aja..
adeiii..
nak kurong taley lak..
takan nak kurong kan..
ip kucen same kucen mesti tak terok camtu skali..
kene pasang cctv kat tinge dorang la..
kat idong ke..
ekkekeke..

Fatt Chin Choy on November 2, 2009 at 10:58 PM said...

ko kena buat siasatan mcm detective conan ni

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:03 PM said...

laila : apakan daya

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:04 PM said...

kawie2020 : aku pun x tau siapa yg buat

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:04 PM said...

anisa : yup! x sampai hati nak tgk!

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:04 PM said...

yuki : harap2

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:05 PM said...

miera : aku mmg x smapai hati nak kurung!

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:05 PM said...

fid : aku x sanggup duduk serumah dgn dia kalau aku kurung... asyik mengiaw.. mmg x sampai hati nak dgr

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:06 PM said...

papa meow : kucing kampung mana nak duduk rumah..

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:06 PM said...

al : dah bawa tadi.. Tq juga :)

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:07 PM said...

budakmallu818 : terima kasih... mmg x boleh nak kurung.. :)

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:07 PM said...

puaka jelita : aku jawab kamu esok!

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:07 PM said...

zino : entahlah angkara manusia atau apa?

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:08 PM said...

fawez : bab kurung ni aku mmg x sanggup..

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:08 PM said...

hencak nakamura : ye lah.. x tau siapa punya kerja

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:08 PM said...

mukasurat17 : TQ

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:13 PM said...

kakwatie : terima kasih. mmg terasa ingin menyekodeng tiap pergerakan beliau.. tapi apakan daya

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:14 PM said...

hanim : rasanya tak de.. tapi jiran yang tidak berapa siuman ada... tp x nak tuduh... pakcik tu nampak okey jek..

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:15 PM said...

alimaz : aduhai.. nak cakap amcam tu pun x boleh.. tak tahulah apa sebenarnya..

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:15 PM said...

farah : kalau gaduh mesti dengar. kawasan kampung kan sunyi.. ntahlah farah

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:16 PM said...

sueanne : aduhai.. mmg x boleh nak kurung...

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:16 PM said...

samaira : Terima kasih

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:16 PM said...

mrs giggle : aduhai.. nanti denga2 aku sekali kena tembak.

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:17 PM said...

capri : sponsor cctv leh?

sI tEDI on November 2, 2009 at 11:17 PM said...

FCC : bayarkan kos upahan?

GiGGLe GaL on November 3, 2009 at 11:09 AM said...

ted, cuba pergi ke pet family. Antiseptik tu dlm botol lebih kurang tinggi 4 inci.. dia dalam bentuk spray. dulu aku mmg spare benda ni sbb takut infection. kucing klu terluka sikit je mesti kene infection. so..better ko carik. wajib carik jugak..demi dak utih dan geng 606nya, aku perintahkan ko... carik jugeeekkkkk!!!! :P

capri on November 3, 2009 at 11:54 PM said...

sponsor cctv?????????????????
uwahhh..
soh propp..
die kayes..
dakni stadi lg..
tade wet nk sponsor org..
ekekek

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting