Thursday, November 26, 2009

Jom!! K|Ta PekeNa CenDoL SagU!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 1:43 PM
Photobucket

Cuaca panas! Tengah hari tadi sempat ke Family Store di Jasin untuk membeli barang. Untuk menghilangkan dahaga singgah membeli Cendol Sagu. Cantik warna dia. Merah jambu! He he he..

Aku punya cendol terus ngap tidak sempat ambil gambar. Yang di bungkus itu untuk di bawa balik. He he he..

Photobucket

Dak Oyen

Niat asalnya hari ini.. mahu bawa budak ini ke Jabatan Haiwan untuk di suntik ubat kurap. Sudah di kurung dalam sangkar. Tapi dia macam tidak tentu arah dalam sangkar sambil suara nyaring. Aku pun jadi tidak tentu arah di buatnya.

Akhirnya lepaskan dia semula. Tidak sampai hati tengok dia menyondol-nyondol kepala di jaring besi. Lain kali sahajalah bawa.

Balik mahu singgah di Pejabat Pos. Tapi manusia, masyaAllah ramainya, Tidak sanggup tunggu. Balik terus.

Aduhai. Sambung memasak. Ekekekekeke....

Nota kakitanganku : Sempat ke nombor gerak ke 22222?







21 kUs-kUs:

QieFLy si Dolce on November 26, 2009 at 2:10 PM said...

hahahah maybe duk oyen ingt kak tedi nak anta kat tmpt lain....

hurm sedap nyer cendol tu dah lah cuaca arinie panassss jer...

sharamli on November 26, 2009 at 2:47 PM said...

xpela..lain kali je bawak..dy p0n nk raya jgk...hik3

~0~ on November 26, 2009 at 2:49 PM said...

ku da nak balik...xsempat la kak nak 22222

relevan on November 26, 2009 at 3:18 PM said...

Cendol Sagu satu..Salam raya korban Tedi dan juga untuk dak oyen dak merah dak ijau aok te..

maiyah on November 26, 2009 at 3:29 PM said...

aduiii cendul tuuu... salam aidil adha

PROFkusut on November 26, 2009 at 3:31 PM said...

mcm enak je cendol tu..
warghhhhhhhhhhh

sue_pinky on November 26, 2009 at 3:40 PM said...

sedapnye cendol sagu...
meleleh air liur..huhuhhu..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ on November 26, 2009 at 3:48 PM said...

wah
cendollll

cedap nyer minum time panas2 cenggini...

salam aidiladha kak tedi....

=D

mamai on November 26, 2009 at 3:54 PM said...

beli ajer kat pet shop pastu cuci ajer oyen tu

[z@ck] on November 26, 2009 at 3:59 PM said...

panas terik macam ni sedap pekena ais kacang..

hans on November 26, 2009 at 4:10 PM said...

ish
panas2 ni best pekena cendol nih

Finaz on November 26, 2009 at 4:25 PM said...

terliur lak tgk cendul sagu. Apa kat sini takkde jual benda2 macam nih ya?

::alwaniamalini:: on November 26, 2009 at 4:35 PM said...

uish bahaya tu dia sondol2 pale kat sangkar tu..ada kucen wani dlu, buta seblah mata sebab mata dia tercocok besi cage tu. aduh...alhamdulillah, dia x cedera parah n dia bersama kitorang lama jugakla..mati pun sbb dah tua...

en_me on November 26, 2009 at 5:08 PM said...

sodappnyerr cendol tewww.. ehehe

LORD ZARA 札拉 on November 26, 2009 at 5:30 PM said...

sedapnya~
mesti enak je makan~

mier@merr on November 26, 2009 at 6:06 PM said...

nota tapak tangan : hehe... igtkan ptg smpat smpi 22222..tp xsempat gk....

blog daku suda ada pemenang...hehe

niesz on November 26, 2009 at 6:31 PM said...

sedap nyer cendol..da lame giler x pekene cendol nie..aduh!!meleleh da air liur nie..

f.a.r.a.e on November 26, 2009 at 6:32 PM said...

tediiiiI!hehe..lame tak menjenguk ko...sihat??sampai makan cendol..buat kuiz 2222..sehat lah kan2??hehe

Anya on November 26, 2009 at 9:10 PM said...

((HUGS))

Kareltje =^.^=

alia on November 26, 2009 at 10:43 PM said...

cendol syok di minum sewaktu panas terik....

Faarihin on November 26, 2009 at 11:08 PM said...

salam..
awat tak habaq pi jasin.. kalu tak.. leh mintak tolong belanjakan cendol untuk sy skali.. huhuhu.. (^__^)

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting