Wednesday, November 18, 2009

KaLau MahU MaT| sEkaL|puN, MaT| sEOranG!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:38 PM
Okey! Sebelum kita cakap pasal mati, kita makan dulu!! Ha ha ha! Maaf! Bukan! Petang tadi aku ada kerja luar. Ke hulu ke hilir meredah hujan. Akhir sekali ke Percetakan Nasional Berhad di Taman Tasek Utama Ayer Keroh. Membeli dokumen-dokumen kewangan dan persiapan untuk tahun hadapan. Hujan sudah menggila aku tempuhi juga demi kerja! Ceehhh!!

Lantas terus ke Mydin untuk membeli barang-barang harian. Perut adalah lapar. Jom kita makan!

Photobucket

Nasi Ayam Lada Hitam.

Untuk menjimatkan tidak perlu beli air. Ha ha ha! Bukan kedekut. Selalunya kalau aku makan Nasi Ayam memang jarang beli air. Kalau tidak salah satu sama ada sup yang tidak berusik atau air yang tidak luak. Untuk tidak membazir air minuman tidak di perlukan. He he he...

Okey!

Photobucket

Nampak kereta Wira Putih itu. Pemandunya memang tidak beradap. Jika kamu pernah lalu di jalan hadapan Seri Negeri menuju ke Bukit Katil yang mana waktu puncak adalah amat sibuk. Di tambah dengan suasana hujan. Pemandu Wira ini memotong barisan yang terlalu panjang. Menghadang perjalanan kereta aku untuk membelok ke laluan Ozana. Orang lain boleh mengikut barisan kenapa kau begitu gelojoh dan biadap memotongnya. Tidak silap aku tertera logo Kastam di keretanya. Mungkin Kastam di Hang Tuah Jaya berhadapan dengan Seri Negeri.

Selepas itu dia potong dua kereta sekaligus di hadapan aku. Mahu mati, jangan libatkan orang lain. Hujan dan jalan licin pun masih mahu tunjuk kemahiran memandu! Tidak ke mana pun dia. Sekali lagi dia terperangkap dengan kesesakan di hadapan Ozana kerana ada lampu isyarat di hadapan Water City. Aku mahu gelak guling-guling!! Tidak jauh pun dari kereta aku! Lagi-lagi mahu menyalahgunakan kereta rasmi jabatan untuk membuat onar!! Boleh jalanlah!!

Nota kakitanganku : Masih hujan!!!!





40 kUs-kUs:

Koyuki on November 18, 2009 at 8:09 PM said...

huhu
biadap betul

alamak.bestnya nasi tu..nak sikit

aNiSa hANg tUaH on November 18, 2009 at 8:09 PM said...

sedapnye nasik tu..nak
nk
nak
nk

en.alierostam on November 18, 2009 at 8:11 PM said...

sedapnye nasi ayam itu...

zaradgreat on November 18, 2009 at 8:13 PM said...

keh3!
rilek tedi.
plat dia WMA
bukan melaka tuh
tunjuk taiko pulak
ish3

sabar2
klo plak start M ajak aku backhand dia.
hahahaaha

Wanita Itu on November 18, 2009 at 8:28 PM said...

uish..kiter cukup benci orang tergopoh gapah macam tu.. juga macam kamoo..kaloo orang tu memotong tapi tak pi jauh.....mmmg saat untuk gelak sambil wat guling tenggiling..lg best kalu dua lane, dpt lak duk sebelah dia..mmg pandang sambil gelak2 ar...padan muka!!!

wah emo aku ted| hahhahaha..

zeqzeq on November 18, 2009 at 8:55 PM said...

rosak nama kastam,
kalau nak buat nakal buat berdua..hihiiikk

♥chentaMAYA™ on November 18, 2009 at 9:05 PM said...

dy nak tunjok handal ea?
wah!
smpt snap pic ea?
hee~

kawie2020 on November 18, 2009 at 9:05 PM said...

hehehehe... kalau nk nakal2 ajak lah aku sama .... hahahahaha...

ciK LyndaWawa igUana on November 18, 2009 at 9:08 PM said...

kat sini pun hujan jugak kawan!! jom titun...

oranglidi on November 18, 2009 at 9:16 PM said...

adap btul. biadap! nasib bek lu x ape2.

tapi lu ke yg snap gambo ni sambil drive? itu juga merbahaya.

Mimie.Candy Cane on November 18, 2009 at 9:23 PM said...

naper ko tak langgar je bontot keta dia?

iqbalsyarie on November 18, 2009 at 9:57 PM said...

wah!!!bahayany.nasib baiklah kamu tak pape...boleh jugak nyatakan kezaliman org tu.harap2 dia terbaca dan segera insaf..amin...

zino on November 18, 2009 at 9:58 PM said...

anggap la dia ada hal teramat sangat penting maka dia perlu segera hehe.. asal kita jangan buat kaedah macam tu sudah le..

nasi lemak tu nampak sedap hehe

maiyah on November 18, 2009 at 10:02 PM said...

siap snap plat lagik.. kantoii :D

Tie on November 18, 2009 at 10:06 PM said...

Tak pernah lak jumpa nasi ayam lada hitam ni... macam-macam cara orang nak promote, ekk.


Tu pemandu bengong memang menyusahkan. Kak tie yang tak pandai drive pun rasa nak sondol je punggung mereka ...

«♪Ruff♪» on November 18, 2009 at 10:11 PM said...

Tedi...ko kurier nasik tuk kat aku..lapo lah plak ujan2 neh

::alwaniamalini:: on November 18, 2009 at 10:17 PM said...

ahaha..aku pon ske gelak kat orang yang potong2 kete len, last2 tersangkut2 kat traffic light gak. kalo dh puas nak idup, langgar jela lampu merah tu..asal nak benti lak kan..aihhh....

GiGGLe GaL on November 18, 2009 at 10:30 PM said...

itulah yg berlaku kat aku gak hari ni..kat jalan hj manan..sakit mental aku lah dgn pemandu gila cam ni!

dak utih..tolongla wei...

tengku_fir21 on November 18, 2009 at 10:32 PM said...

report polis

leadleedeea on November 18, 2009 at 10:34 PM said...

bagus ted...siap tayang no plate dia...wahahahhaa~!!!

HonEyBuNNy on November 18, 2009 at 10:40 PM said...

ha tol tu biadap..geram kdg2...nak amti jgn libtkn org lain kn..ila smlm kt putrajaya....begong la keta satria tuh......kali xsmpt elak..mmg msk ospital dah ila smlm..huuhu

Solehah on November 18, 2009 at 10:41 PM said...

owh..gelakkan saja..hehhe...

alvin takda rumah harga 8juta story.... on November 18, 2009 at 11:00 PM said...

nasi ayam tu macam boleh kua dari lappy aku jer bila pandang lama2..
aku rasa pemandu keta wira putih tu nak tercirit barangkali..tu sbb dia kelam kabit menunggang kereta nya..

asilahmuhajer on November 18, 2009 at 11:17 PM said...

memang takde otak dan takde perasaan betul la orang tu. sengal.

lea on November 18, 2009 at 11:19 PM said...

sempat lagi tangkap gambar keta tue
hehe

Finaz on November 18, 2009 at 11:23 PM said...

kalo ada sup takyah minum air?? kita serupa.......

Razman on November 18, 2009 at 11:34 PM said...

sempat lg ko snap pic tu..

eyena on November 18, 2009 at 11:38 PM said...

ekk baru past makan nasik goreng pataya ni..kenyang lagi..ngeee~~~

~mama aiman~ on November 18, 2009 at 11:43 PM said...

saya selalu jugak berhadapan dengan pemandu begini.. memula benggang giler, then 1 hari saya ada emergency terpaksa potong Q, positif jela, mungkin orang itu pun ada emergency!!! aci ke pk cam gitu??

~LP Lum~ on November 18, 2009 at 11:50 PM said...

hehehe.. aku pun slalu gak jump Q mcm 2... sbbnya aku xsbr...
tp 2 dlu ar.. skang nie aku dah berhemah ckit... ;p

~LP Lum~ on November 18, 2009 at 11:50 PM said...
This comment has been removed by the author.
bUdAk kEnTaNg on November 19, 2009 at 12:09 AM said...

sempat lagi ko snap..hahahaa..
org mcm ni patut buang kat lombong jer..Allah beri otak tapi tak pndai nk gunanya sbg akal..letak kat lutut..

td ptg pon aku kena camnih jugak..teksi bedebah dgn bas keparat..cehh!! hangin giler gwa td ptg... hujan lobat laei tuh.. :(
igt ini jalan bapak die pnya kaa..tp naseb baek naek kete aku oldskool slalu mase mcm nih best nk layak kete org yg tak paham bahasa..klu berani hempet ar kete aku..

~weih,sedap ar nasik ayam black paper tuh..sikitt..ngeeeee....

imHepPie on November 19, 2009 at 12:33 AM said...

haha banned itu nombo plat

cik syazni on November 19, 2009 at 12:38 AM said...

aih makanan itew.. sodap!

mamai on November 19, 2009 at 12:46 AM said...

dia pikir dia terror la tu...cantik al kau ambil gambar tu lagi bagus kalau dapat rakam past tu masuk you tube

anwaruddin on November 19, 2009 at 12:58 AM said...

hahaha! lain kali biar lambat asalkan selamat, amalkan jampit tu, haha! last last sangkut jugak, same je, ape la punye orang,

mier@merr on November 19, 2009 at 1:18 AM said...

wah...smpat aje ko amek pi c tu ek..
haha...

a.z.r.i.n.a.03.07 on November 19, 2009 at 9:32 AM said...

hati2 Ted ..leka snap kang ..lain lak jadinya..


perkara camgitu selalu nampak. Tergopoh2 dan Tergocoh2..potong sana & potong sini .. jump queue lagi....tetiba simpang depan sikit je..benti.. pakejadah tu !

iva saionji on November 19, 2009 at 11:22 AM said...

kehkhekhekhe..sinambungan lepas geram bersama gamabr sekali..hikhikhik....org tu nak ter..TuUuuttttt....kot..hehehe

aien~s corner on November 19, 2009 at 5:36 PM said...

dia bdget bgus r tu.. huhu

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting