Thursday, November 12, 2009

KamU PerLukan TeraP| KeTawa? TOntOnLah F|Lem P|sau CukuR. |KLan |n| T|Dak BerBayaR...

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:26 AM
Oh! Semalam semasa terserempak dengan babi hutan yang sesat itu aku dalam perjalanan menuju ke MBO Melaka Mall untuk melayan Filem Pisau Cukur. Aku belum lagi terbaca mana-mana blog yang buat 'review' filem ini.

Jika menonton Papadom, ada adegan yang lucu ada yang serius dan ada juga yang sedih. Tapi menonton Pisau Cukur, boleh di katakan keseluruhan ceritanya hanya buat aku ketawa. Jika tidak masakan balik sahaja kepala sudah sakit kerana terlalu banyak ketawa. MasyaAllah.

Photobucket

Aku suka lakonan Fazura. Gediknya menjadi. Maya Karin agak kurang sedikit. Tapi aku suka karektor lelaki 'gigi besi' yang nampak sejuk sahaja. Sejuk? What the fish? Sila baca 'cool'!!

Memang layan cerita ini. Ada sahaja adegan lucu yang mengundang ketawa seisi panggung. Walau tidak ramai penonton terasa juga bingitnya bila mereka ketawa.

Kamu ingin memberi hiburan kepada hati yang gundah? Tontonlah filem ini. :)

Layan gambar....

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Dialog :

Adik : Kak, tengok Pisau Cukur mahu? Akak belanja. RM 5.00 sahaja. Hari ini kan hari Rabu.

Okey!

Huh! Filem itu baru di tayangkan jadi harganya adalam RM 9.00 seorang okey!!

Adik sengeh-sengeh sahaja bila aku selesai buat pembayaran!!

Nota kakitanganku : Jangan harap yang murah sahaja. Ha ha ha....





46 kUs-kUs:

Nakamura Kazuki on November 12, 2009 at 7:58 AM said...

ada maya karin ye.....mesti besh..walaupun sudah lama tak tengok filem melayu....

@rE-LonG on November 12, 2009 at 7:59 AM said...

Wahh..kelakar ek..nk tgOkla..best gelak2 nie..hihi

Eh..eh..tlepas lak leh amek gmbr MBO tu ek..hihi

eh tEDI..awat xajak skali tgOk wyg..hihih

Watierman on November 12, 2009 at 7:59 AM said...

Tedi...kalau bawa anak2 sesuai ke??? Masih dibawah umur...11 tahun & 16 tahun....sounds like fun....haha..kereta pun masih kat workshop sudah berangan sakan...!!!

::[si putihpurple]:: on November 12, 2009 at 8:15 AM said...

adek tu umor bape ye cik tedi??
panggung kt cni xsemeriah pnggung kt msia..aku gelak org laen xgelak pon..cess..

ween on November 12, 2009 at 8:19 AM said...

semalam menonton wayang di Dataran Pahlawan, RM6 saja :D Huu. Nak tgk pisau cukur T___T

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ on November 12, 2009 at 8:42 AM said...

tgk wayang tak ajak acu yanie pun

=[


hehehe....ramai kata muvee ni best

nak kena layan nih

Anonymous said...

Aslmualaikum.

rmai kate citer ni best...

nk gi tgk lpas final xm..hehehe


yusuf

mamai on November 12, 2009 at 8:56 AM said...

bukan tak nak tengok tapi pasal aku tak ada pisau cukur kat rumah untuk di bawa bersama

ashie023 on November 12, 2009 at 9:01 AM said...

bleh layan kalu best tapi kat Ganu mane ader panggung wayang segah itu..kekeke..aku akan menjadi pisau cukur untuk mengorat tokei minyak, supaya dier bleh bagi aku umah yg ader panggung wayang..walaweh...ahahha gelak2..

Ms.Lilies on November 12, 2009 at 9:42 AM said...

best ek...
aku baru baca 1 review kat 1 blog...
ni review yg ke2 hehehe

aNiSa hANg tUaH on November 12, 2009 at 10:10 AM said...

ha.
nk tgok la cite nih nnti.
hehe.
gaye fazura yg gedik2 spt biase,
;P

[s][u][e][h][a][n][n] on November 12, 2009 at 10:26 AM said...

rajin gilos ko tengok wayang ted..bagus2 leh dapat anugerah penonnton terbaik nih :p

cHeRyNa PiReS on November 12, 2009 at 10:30 AM said...

aku dah kerugian sebab masa pelakon2 mereka datang, aku duduk di rumah. adik aku dpt pra-tonton free! sekarang aku ajak dia ade je hal. maklumlah, nak spm. hukhuk..sape nak tgk ngan aku?

fikaryna79 on November 12, 2009 at 10:33 AM said...

tedi..best ek? nak kena layan gak nih..skrg agak tensi nih..huhu..

Softtouch [Hanim] on November 12, 2009 at 10:38 AM said...

teringin nk tgk tp entah bila entah...xkan nk pg tanpa adik kot...sian plak dia..filem ini xsesuai utk adik..he he he

best yer tedi cite tu..kutipan dia dah cecah sejuta kan..

zeqzeq on November 12, 2009 at 10:46 AM said...

tontonan jadikan sempadan,

kalau jadi ikutan lagi best cepat kaya..

enjoy sekeliling dunia, hari masih muda

zeqzeq on November 12, 2009 at 10:47 AM said...

tedi,,
kalau bawa Pisau cukur duduk sebelah boleh tak?

Solehah on November 12, 2009 at 11:10 AM said...

tedi, kelakar dia tu tahap apa?brapa bintang?

leadleedeea on November 12, 2009 at 11:14 AM said...

hurmmmm....best ke citer tu? lead minat fazura sbb dia gedix..lead suke org gedix2 neh..hhhahaha~!

BuLaN iTu aKu on November 12, 2009 at 1:52 PM said...

wa.. pegi tak ajak pun

sI tEDI on November 12, 2009 at 3:29 PM said...

hencek nakamura selalu tgk cite apa?

sI tEDI on November 12, 2009 at 3:29 PM said...

arelong : dalam panggung x de org masa tu!

sI tEDI on November 12, 2009 at 3:29 PM said...

kakwatie : ade 2-3 adegan tak elok di tonton.. ekekekeke

sI tEDI on November 12, 2009 at 3:30 PM said...

si putihpurple : adik umur 17. taon ni SPm. he he he...

alah.. apa salahnya gelak sorang2

sI tEDI on November 12, 2009 at 3:30 PM said...

ween : semalam tgk cite apa?

sI tEDI on November 12, 2009 at 3:30 PM said...

acu yanie : jom tgk sekali lagi!! ekekekeke

sI tEDI on November 12, 2009 at 3:31 PM said...

yusof : pekse dulu.. ekekekke

sI tEDI on November 12, 2009 at 3:31 PM said...

mamai : bawak je bOb.. ha ha ha

sI tEDI on November 12, 2009 at 3:32 PM said...

dak ashie... moga impian akan terlaksana.. ha ha ha

sI tEDI on November 12, 2009 at 3:32 PM said...

ms lilies : aku tak reti buat review. ekekekeke

sI tEDI on November 12, 2009 at 3:32 PM said...

anisa : fazura mmg gedik dalam cite ni!

sI tEDI on November 12, 2009 at 3:33 PM said...

suehann : rumah dgn panggung wayang x sampai pun 10 min perjalanan... ekekekekke

sI tEDI on November 12, 2009 at 3:33 PM said...

sha : adik aku pun nak amek spm. tp dia lak yg ajak aku. ekekekek

sI tEDI on November 12, 2009 at 3:34 PM said...

ryna : awatnya tensi2!!

tgk mesti gelak!!

sI tEDI on November 12, 2009 at 3:34 PM said...

hanim : yuP! hampir sejuta.. x leh bawa adik ada adegan 18sx
ekekekke

sI tEDI on November 12, 2009 at 3:35 PM said...

zeqzeq : pisau cukur kategori pisau ke kategori manusia?
ekekekeke

elok bawak yg kategori manusia tu.

ekekekeke

sI tEDI on November 12, 2009 at 3:35 PM said...

solehah : nonstop gelak n sengeh2

sI tEDI on November 12, 2009 at 3:35 PM said...

lead : ekekekekke... mmg fazura gedik dalam filem ni! ekekekek

sI tEDI on November 12, 2009 at 3:36 PM said...

bulan itu aku : jom. tgk sekali lg. ekekekeke

iela on November 12, 2009 at 4:24 PM said...

huhuhu..best2.. mmg best.. ;)

sI tEDI on November 12, 2009 at 4:33 PM said...

A'ALAH IELA.. LAWAK JE

Noorlaila Mohamed Nor on November 12, 2009 at 7:17 PM said...

yeahh
fazura memang best klu bab gedik2 ni
tp natural kan?

alvin takda rumah harga 8juta story.... on November 12, 2009 at 9:21 PM said...

betul ker best sis??kalau best ahad ni layan la jugak

Fatt Chin Choy on November 13, 2009 at 3:17 AM said...

ajak ler aku lain kali... kekeke

capri on November 13, 2009 at 6:56 PM said...

wakakakak..
kene tipu ngan adik..
hauhuahuah..
eh tapi besh ke citer nih??
hhuhu..
ramai ckp tak besh pom..

a.z.r.i.n.a.03.07 on November 13, 2009 at 8:21 PM said...

suka Aaron Aziz ..hehehe..

sejak dia blakon citer Emel Emelda.... tengok youtube dua hari sampai abis..hehehe..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting