Wednesday, November 11, 2009

LeLak| BeraNTa|...

cOrat cOret Oleh : myQza pada 3:00 PM
Ini bukan macam surat berantai. Bukan juga macam bersiri-siri. Ini berantai. Manusia yang di namakan lelaki memakai rantai.

Jumaat lepas ke Mydin. Melihat seorang wanita bertudung sopan memegang erat tangan seorang lelaki yang kononnya gagah perkasa kerana memakai rantai silver. Agak besar. Rasa lucu pula melihatnya.

Entahlah. Aku memang tidak dapat menerima lelaki memakai rantai atau bertindik. Nampak pelik dan jelik!

Kamu pula bagaimana?




38 kUs-kUs:

Solehah on November 11, 2009 at 3:27 PM said...

aku tak suka jugak..

[s][u][e][h][a][n][n] on November 11, 2009 at 3:28 PM said...

aku takut kalau berselisih ngn lelaki2 cam tu...nmpak ganas..huhuhu

Watierman on November 11, 2009 at 3:37 PM said...

Macam Mr T dalam cerita Air Wolf...kamu pernah tengok ke cerita tu???Hahaha...

MOga Allah jauhkan anak2 Akak dari memakai rantai leher & bertindik....dan juga dari segala kelakuan yg menjengkelkan.....AMIN!!!

ASYIQ on November 11, 2009 at 3:59 PM said...

Akak pun tak suka juga...macam2 andaian muncul dlm otak.

Minta maaflah pd yg pakai gelang besi...nk buat mcm mana kalu dh tak suka...hihi.

aNiSa hANg tUaH on November 11, 2009 at 4:02 PM said...

aku pun tak suke
eeii

selekeh

pastu

eii

ntah
sakit mate aku tgok..

maiyah on November 11, 2009 at 4:05 PM said...

bg mrk itu adalah trend dan nmpak macho

lihatlah org skrg dah lebih memndang dunia :)

::[si putihpurple]:: on November 11, 2009 at 4:08 PM said...

eeiiiii....
sgt benci...
klau kwn sndri tu lagi la ssh..
nk tgur tu mcm errr....
ntah..takot dorg trase ke melenting ke..
tp dorg tu da besar..
mse kecik2 time skola dlu baek2 je aku tgk..
skrg ni..fuhh~ da mcm hape masing2..

wahh!!sgt best aku mngutuk..kihkih~

ikan emas on November 11, 2009 at 4:10 PM said...

teramat la meluat nya...
kena lak yg pakai subang belah kiri tuu...jijik !!

ikan emas on November 11, 2009 at 4:10 PM said...

teramat la meluat nya...
kena lak yg pakai subang belah kiri tuu...jijik !!

HonEyBuNNy on November 11, 2009 at 4:37 PM said...

ila pown xsuka gk..tah pape la....

google on November 11, 2009 at 4:41 PM said...

lelaki yang gagah perkasa itu sebenarnye jelmaan dari sekor gorila yang kempunan telur tenggiling... muwakakakka

p/s :- "macam kulit buah salak jek..?

dia bertelur ke??"...

mmg buah salak pun... sbb kulis buah salak tu iras2 tenggiling... so pakcik tulis le "telur" tenggiling... muwakakaka.... kamu tertipu... huhuhuhuhu

Liliyuli on November 11, 2009 at 4:45 PM said...

sama la..rasa menyampah.
nak je wa tendang sampai mereka ke ceruk amazon sana..

BuLaN iTu aKu on November 11, 2009 at 4:46 PM said...

tak suka.. nmpak macam pokok krismas

kuina on November 11, 2009 at 4:53 PM said...

pakai rantai tu ok gak tp bertindik tu... tak dpt ku terima...

kawie2020 on November 11, 2009 at 4:56 PM said...

bagi aku lelaki yg pakai rantai ade genetik gay.. hahahaha...

NuR on November 11, 2009 at 5:05 PM said...

takut la nmpk org mcm tu...


oh.. baru sedar
penakut rupanya sy ni..
hikhik

ber_uwang on November 11, 2009 at 5:07 PM said...

tak minat pakai rantai...

Anonymous said...

tk suka...


yusuf

deena awanis on November 11, 2009 at 5:12 PM said...

x suka gak laki pakai rantai n earring...
cam gangster je...

ada sorg student aku tu, lelaki, suka sgt pakai earring..
dah 3 kali aku buang earring dy..
dy kata "nape miss buang??mahal tu saya beli"
aku kata "dah mahal x yah la beli!!"

mier@merr on November 11, 2009 at 5:18 PM said...

tak suka.noktah.no compromise.

fikaryna79 on November 11, 2009 at 5:26 PM said...

sy pn x suka..x suka.x suka...!x minat lgsg!

Zura Hasan on November 11, 2009 at 6:01 PM said...

huhuhu..sume komen penuh perasaan....aku pun x suke juge..tp hubbyku aku paksa pakai gelang edymium tu..dosakah aku?
bestnye dok lepak umah ni..leh dgr lagu nostalgiaku-Soledad....rase mcm taknak balik jer..

tuan umah..boleh hamba tumpang bermalam semalam dua?hikss...;)

Samaira on November 11, 2009 at 6:15 PM said...

bertindik huhu
x elok kan
berantai ramai yg pakai skang ehe

Cik Cookie on November 11, 2009 at 8:01 PM said...

semua xsuka tapi kalau kawan ngn org Iban yg bertatoo 1 badan mcmn?

ashie023 on November 11, 2009 at 9:08 PM said...

oh yark..i don't like it..

leadleedeea on November 11, 2009 at 9:28 PM said...

kalau chad michael murray pakai..lead suke..haha~!

jane on November 11, 2009 at 9:31 PM said...

aku bukan tak suke sbb die pakai rantai..

tapi aku pedulik sbb pompuan yg pakai tudong tu pegang tgn laki tuh!!!!!!!!!

whoaaaaaaaaaaa...dosa okeh!!!!!!!!

lainlah kalo diorg laki bini takpe gak...aku redhakan jerk...tapi kalo dah rupe itu, i dun think they look nice..

syg...brtudung tp pegang2 kan??
aku bencik!!!!!!!!!!!!!!

buat gadis bertudung..behave urself ok;)

LORD ZARA 札拉 on November 11, 2009 at 9:37 PM said...

huhuhuhu~
dasat ahh~

kalau bukan Muslim, ya, aku terima~
kalau Muslim, sudah bikin lain cerita~

Papa meow on November 11, 2009 at 9:42 PM said...

memang jelik
haram lagik
nmpk gedik

mukasurat17 on November 11, 2009 at 9:45 PM said...

aku penah dgr org ckp.tp kurg pasti kebnrannya.
di barat, lelaki yang tindik seblah telinga je adalah bastard.iaitu anak luar nikah.

Dak Wan on November 11, 2009 at 10:31 PM said...

Teman pon tak suka gak tp klu terpaksa tak salah kot? Mcm askar tu ada "dog-tag" utk kenalpasti mayat. Subang plak kategori gay-boy@poyo@basterd

alvin takda rumah harga 8juta story.... on November 11, 2009 at 10:55 PM said...

mungkin dia keturunan harimau berantai barangkali..gagah la tu...mesti dia pikir malaikat takot tgk dia bila berantai silberz

iva saionji on November 12, 2009 at 2:48 AM said...

i pon xsetuju...tah pe2 tah rupanya..geli..macam pompuan..ingat habis ganas kot pkai gitu..huhuhu

Fatt Chin Choy on November 12, 2009 at 3:59 AM said...

dak utih pun 'lelaki' berantai gak
hehe

Noorlaila Mohamed Nor on November 12, 2009 at 4:22 AM said...

betul2
entah apa2 je golongan mcm tu kan?

a.z.r.i.n.a.03.07 on November 12, 2009 at 7:21 AM said...

bukan nak buka pekung kuarga sendiri ..KRina sendiri mmg tak suka tp terkena kat btg idung sndiri lah Ted..

Adik bongsu KRina tu... berbuih dah mulut semua nasihat..konon ikut trend..orang bertindik dia pon nak tindik..

bila sumer balik umah mak..dia xnak kena leter, dia xpakai tp bila kuar dia pakai..

rasanya salah satu sebab ialah membesar takde ayah (jd tak rasa takut) dan yg tua-tua smua kakak yg dah berkahwin.. mak tak boleh nak kata apa... wpun dia camtu dia rajin kat umah tolong emak. Bila mak berkenan apa benda pun, dia akan cari sampai dapat... ehh..sayu pulak KRina..

Softtouch [Hanim] on November 12, 2009 at 10:39 AM said...

sy pun xsuka..pelik je tgk..dgn lelaki yg pakai bangle silver tu..entah hape2 enath...sy suka lelaki yg suci dr bnda2 tu..wah suci katanya...he he he

capri on November 13, 2009 at 6:58 PM said...

erkkk..
ngehngeh..
no komen..
kkakaka..
bukan sbb saye pakai yeee..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting