Monday, November 16, 2009

PerLukaH aKu MemBaLas DenDam?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:32 AM
Ya! Ini adalah 'entry' untuk membalas dendam! ERk! Jangan klik jika kamu tergolong dalam golongan orang yang baik budi pekerti. Eh! Tidak bermakna juga yang klik itu tidak baik! Sudah!! Apa yang aku cuba sampaikan ini?

Begini...

Hari Lahir seorang rakan baik sudah hampir tiba. Tetapi aku buat-buat tidak tahu sahaja. Beliau juga mungkin takut untuk memberi 'hint'. Kenapa? Okey! Nanti aku cerita.

Aku cuma ingin meminta suara majoriti, perlukah aku mengucap dan memberi hadiah atau aku terus buat-buat lupa? Apa? Aku amat keji? Oh! Okey! Aku cerita....

Kenapa beliau takut memberi 'hint'? Sebab selama mengenalinya, beliau selalu terlupa tarikh hari lahir aku. Kalau ingat pun sudah berlalu 2-3 hari. Aduhai!! Amat kecewa dengan sahabat ini! Tetapi aku pula saban tahun tidak pernah lupa. Memberi hadiah seadanya, meraikan secara kecil-kecilan dan mengucapkan secara langsung!! Terlihat gembira di wajahnya.

Tahun ini aku mahu buat-buat lupa? Bolehkah?

Okey! Aku minta bantuan kamu.

Jika kamu kata : Tidak perlu ucap dan ingat... Sila tekan huruf A.

Jika kamu kata : Tidak baik. Ucap dan beri hadiah.. Sila tekan huruf B

Kamu yang jadi penentu adakah aku harus membalas dendam atau tidak!!

Okey!! Cepat! Sebelum beliau baca ini blog!! Ha ha ha ha...

Nota kakitanganku : Ini bukan keji!! Tapi kejam!! Ekekekeke...


44 kUs-kUs:

cHeRyNa PiReS on November 16, 2009 at 7:54 AM said...

B!

sebab...kalau buat jahat dibalas jahar susah la...sampai bila tak habis.

buat jahat jangan sekali...tak baik...

ada org mmg lupa besday. macam aku.

ber_uwang on November 16, 2009 at 8:03 AM said...

b

blueCITY on November 16, 2009 at 8:33 AM said...

A kalo rasa itu perlu

B jika ko masih sayang kat dia

hekhekhek

ridduan on November 16, 2009 at 8:54 AM said...

B walaupun kenkadang dia lupa nak wish puntual day...tapi dia ttp ingat walaupun dah 2,3 hari....

zaradgreat on November 16, 2009 at 8:55 AM said...

B.

sebab aku pun pernah rasa menda nih.
hhehee.
tak pe lah dia tak ingat besday kte
at least dia still ingat kita
heeeeeeeee

lagi pun nak wish ikhlas,,
tak mengharapkan balasan..

rAtu saLju™ on November 16, 2009 at 9:00 AM said...

B la...lupakan sengekta,klu x mo kasi adiah..bagi la ucapan pon x pe..gumbirakan hati dia..

mEiZ SHA on November 16, 2009 at 9:04 AM said...

hehehhe
B laaaa tedi..x baek tau cam gini..;)

Finaz on November 16, 2009 at 9:21 AM said...

A...lag sekali A

jgn bagi muka... ini bukan kejam ini pengajaran namanya. bg dia rasa perasaan ALANGKAH takbest nya bile bestfriend sendiri punya besday pun x ingat!!

Ingat Tedi A.. jgn lupa A!!
HAHAHAHAHA (kak Finaz ketawa mcm raja zalim zaman dolu2)

Solehah on November 16, 2009 at 9:27 AM said...

BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB

arryani on November 16, 2009 at 9:35 AM said...

A kalo dia jenis yg mmg tk makan saman..

B Bagi pluang kt dia..mngkin dia btul2 lupa...

tapi 51% aku cakap AAAAAAAAAAAAAAA

aagagagagaaaa

[s][u][e][h][a][n][n] on November 16, 2009 at 9:42 AM said...

B..

xpe ted bila kita buat baik kat orang 1 hari nnt orang akan buat baik kat kamu juga..walaupun kamu x pasti bila...

beruntung dia mempunyai kawan sebaik kamu...uhuk uhuk

Kabasaran Soultan on November 16, 2009 at 9:48 AM said...

Mendendam bagaikan menanam bara hangat didalam hati yang cenderung akan menyakiti diri sendiri.
Tak perlu mendendam jadilah sebagai orang pemaaf

PinQib on November 16, 2009 at 9:53 AM said...

B
bg kek banana choc

relevan on November 16, 2009 at 9:54 AM said...

C tak ader ke Tedi?..

sayu=pilu on November 16, 2009 at 9:59 AM said...

b

itu yg terbaik tedi... jgn jd cam aku sampai sekarang aku rasa bersalah krn terlalu ikut amarah...

biar dia lupa asal kan kita ingat... pelihara perhubungan itu seada nya....ok nih berdasar pengalaman aku ler...huhukhuk

~0~ on November 16, 2009 at 10:03 AM said...

B akak...jgn jadi orang lain jadi diri sendiri kak..

cik EPAL on November 16, 2009 at 10:08 AM said...

ok..saya tekan huruf B! haha :D

tengku_fir21 on November 16, 2009 at 10:42 AM said...

hahaha...
saya pilih vokal "A"...


*bkn selalu sekali sekala dan setiap pilihan ada risiko dan aku sukakan risiko

mamai on November 16, 2009 at 10:43 AM said...

pakcik tak kecik hati kalau orang tak ingat birthday pakcik lagi suka hati hahahahaha

eeeda on November 16, 2009 at 10:50 AM said...

B...

Lama kelamaan dia akan sedar yg dirinya dihargai oleh seorang sahabat...

farah on November 16, 2009 at 10:52 AM said...

B la,

dah org tak ingat,
kita pun tak ingat gak la.

ahhahaha.

~~siti sofiyah~~ on November 16, 2009 at 10:52 AM said...

cik tedi..
saya memilih B...
kalau masing2 mcm nie sampai bila ye x..
xpela,cik tedi jek yg ingat befday dia..
bir kwn cik tedi tu tau yg cik tedi nie menghargai kwn cik tedi..lama2 dia sedar la tu n sentiasa ingat tarikh befday cik tedi heheh..

eyena on November 16, 2009 at 11:00 AM said...

B

hehe sbb dia bgtau aku dia nak hadiah..heehee..

tapi tadi bagi hadiah jam set siap2 birtday kamu tu, or bagi apa2 yg buat beliau teringat tarikh birthday kamu.. kira perli beliau la tu .. ekekeee

fiD on November 16, 2009 at 11:01 AM said...

dua2 pon boleh, hoohohh ,, fair!

[S]itie [B]Um [B]Um on November 16, 2009 at 11:18 AM said...

anda rase? hehe

aNiSa hANg tUaH on November 16, 2009 at 11:21 AM said...

tekan
A

teett

syaf on November 16, 2009 at 11:27 AM said...

B - x pew r..x yah balas pown..biak jerk

tp kalau nawaitu nk beri sedikit pengajaran agar die x lupe ok jerk A..muhahah

google on November 16, 2009 at 11:40 AM said...

aku pilih A...

kepahaman aku ialah...

" Tidak perlu ucap dan ingat...." ialah.. tak perlu ucap tetapi cukup la mengngati nye

adakah itu maksudnye?..huhuhuhu aku nih selalu sgt berpikiran 2 hala...

Watierman on November 16, 2009 at 11:49 AM said...

B....kemaafan dendam yang terindah!!!

cahayachenta on November 16, 2009 at 11:52 AM said...

aku pilih B..

apa yg kita buat sometimes tak perlukan balasan...

Samaira on November 16, 2009 at 2:12 PM said...

b hehe
dendam lebey terbalas begini kekeke
mesti dia malu ngan diri sendiri ehe

aniszshahira on November 16, 2009 at 2:30 PM said...

A..
bukan selalu wat jahat pun..
nnt selang 2 ari wish laa besdaynye

YobSumo on November 16, 2009 at 3:28 PM said...

B!

kalau Birthday kamu dah lepas untuk tahun ini dan dia lupa lagi.


A!

kalau Birthday kamu tahun ni belum lagi. mana tahu dia igt pulak.

BuLaN iTu aKu on November 16, 2009 at 3:46 PM said...

alahhiiii
susahh soklan ni
jawapannya B

mier@merr on November 16, 2009 at 4:07 PM said...

C ~ xkesahla dia igt atau tak..yg penting kita igt...... adakah...ingatan terhadap rakan tu memerlukan balasan?? :)

lmbt2 pon..dia tetap wish kan...
~memberi kan lebey baik dari menerima...

Tinie a.k.a Ibu Fatin on November 16, 2009 at 4:13 PM said...

cis!!

FatinZol on November 16, 2009 at 4:24 PM said...

B...tp wish je la...no hadiah2...hahaha
jahat x?

Alimaz-Kembara Terasing on November 16, 2009 at 4:35 PM said...

salam...tak baik buat gitu...kalau kita ikhlas memberi tak patut kita mengharapkan balasan.....B... la kalau tedi sayangkan kawan tedi tu...

deena awanis on November 16, 2009 at 4:47 PM said...

B!!!
sbb aku pun de gak time2 yang terlupa birthday kawan2 neh..
bukan lupa actually, cuma konpius sket bab2 date neh!!!

n kawan2 aku yang memahami tetap setia wish bg present kat aku...
yearrgghhh!!!;-)

leadleedeea on November 16, 2009 at 5:58 PM said...

B

buat jahat jgn sekali...hehehee~!!!

::alwaniamalini:: on November 16, 2009 at 6:17 PM said...

B B B

x bek wat jahat kat org hehehe...

alvin takda rumah harga 8juta story.... on November 16, 2009 at 7:14 PM said...

A
tanpa rasa was was..itu lah pilihan tanpa hipokrit aku..sbb dia pun mmg tak ingat besday kau..dia teringat 2,3 hari tu pun sbb jiran dia bagitau..cuba kau bayangkan kalau jiran dia dah mati..kompom dia tak ingat apa pun...jadi A adalah yang terbaik..

paTonG kerTaS on November 16, 2009 at 9:03 PM said...

alaa..
A la
baru la die rase sikit.
hahaha

Softtouch [Hanim] on November 17, 2009 at 9:47 AM said...

tedi kwn tedi tu mcm sy jer..sy mmg fail bab2 no ni..nak igt tarih lahir..bkn xboleh catit tp xtaulah tedi...bestnya dpt kwn mcm tedi sbb selalu igt birthday kwn.....

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting