Monday, January 25, 2010

a|skr|m oh a|skr|m....

cOrat cOret Oleh : myQza pada 12:03 AM
Cuaca terasa panas hari ini. Mandi berulang-ulangkali pun peluh tetap mahu keluar. He he he..

Photobucket

Photobucket

Dalam peti sejuk ada dua kotak aiskrim ini. Jadi kerjanya aku hari ini ialah menggemukkan diri memakan aiskrim ini secara bergilir-gilir. Ha ha ha ha...

Aiskrim HPA perisa vanilla itu siap aku kisar sekali dengan bancuhan Oligo dan ais tengah hari tadi. Huh!!

Wall's itu pula makan dengan roti sebelah petang. Ha ha ha.. Macam-macam perangai. Makan dengan roti idea adik. Oleh kerana roti putih Gardenia sudah kehabisan, jadinya makan dengan Roti Butterscotch. Ekekkekeke...

Kamu pun pasti ada yang menyukai aiskrimkan? Jadi perisa apa yang menjadi pilihan?

Nota kakitanganku : Selalu juga beli aiskrim yang sekotak RM 3.00 perisa coklat!!





43 kUs-kUs:

Uruchimaru @ kf on January 24, 2010 at 8:01 PM said...

eskrim strawberry pilihan gua beb!

nursarah on January 24, 2010 at 8:11 PM said...

vanilla!

bungacahaya on January 24, 2010 at 8:21 PM said...

Sedap ke eskrem HPA tu? Tak pernah jumpa. Kena order ngan stokis je ker? Kat sini ader rasanya kedai HPA tp tak pernah jenguk pun. Heheheh

Faarihin on January 24, 2010 at 8:21 PM said...

kenapa kita kekadang ada persamaan aje ni.. saya baru aje lepas makan aiskrim round ke dua..ehehe.. (^__^) paling suka perisa cokelat strawbery n vanilla..

puteri katak on January 24, 2010 at 8:24 PM said...

suka icecream vanilla oreo...
coklat pon okie juga.. :)

cahayachenta on January 24, 2010 at 8:26 PM said...

aku suka eskem mcd... tiada apa yg mampu menandingi kesedapan dan keghairanhan aku memakan eskem tu...

PenuliS on January 24, 2010 at 8:36 PM said...

coklat!!

FarhanaDr on January 24, 2010 at 8:40 PM said...

Sedap ke HPA tu? Mak ku suke pkai barang2 HPA ni.. Hehehe..

Suke perisa keladi.. Hik hik.. ;p

sharamli on January 24, 2010 at 8:46 PM said...

c0klat

QieFLy si Dolce on January 24, 2010 at 8:49 PM said...

nyum2....suka coklat n vanilla

AzuanBudakMemandai on January 24, 2010 at 8:51 PM said...

suka makan eskrem dengan roti..

ONE ZABA on January 24, 2010 at 8:58 PM said...

perisa keladi.....fuhhh!!

.siv. on January 24, 2010 at 9:01 PM said...

eh.
sedap ke mkn dgn bateskoc?

♫ ♥ farah ada ♫ ♥ on January 24, 2010 at 9:03 PM said...

shedapnye!!!

Zuewairy on January 24, 2010 at 9:16 PM said...

erm.. sedapnya.. mcm2 cara ble buat eh ngan ais;)

mamai on January 24, 2010 at 9:30 PM said...

tadi makan asikrim dalam hujan

siti murni ishak on January 24, 2010 at 9:42 PM said...

of course vanilla...:-)

Purpleheart on January 24, 2010 at 9:47 PM said...

hpa pun ada aiskrim ye.. advance.. makan dengan roti butterscotch?? wah sedappp.....

TiTin on January 24, 2010 at 9:48 PM said...

mmmm..sedapnye aiskrim vanilla...
paddle pop pun sedap gakkk...

kawie2020 on January 24, 2010 at 9:58 PM said...

kawie suka aiskrim goreng... memang best n sedap.. hehhehehehhee

.millalara. on January 24, 2010 at 10:06 PM said...

erk.. eckelim ngan butterscotch? kencing manis la tedi oiiii ;p

SuRayA^i. on January 24, 2010 at 10:09 PM said...

sy suke chocolate mint! \o/

[asam]pedas on January 24, 2010 at 10:18 PM said...

aikim coklat la~

aNiSa hANg tUaH on January 24, 2010 at 10:25 PM said...

sedapnyeeeeeeeeeee

MaizaC'Joe on January 24, 2010 at 10:28 PM said...

suka perisa coklat.. keladi... strwberry emm.. sedapnya.....

Jard The Great on January 24, 2010 at 10:39 PM said...

huuu.. ku nak ais krim gak

Wanie-san on January 24, 2010 at 10:44 PM said...

perghhh...gemok la klu slalu makan aiskrim..huhuhu

~LP Lum~ on January 24, 2010 at 11:05 PM said...

Sudah tentu ar cokelet.. then baru plih vanilla.. yg lain, aku xbape nak gemar.. trutamanya strawberry.. :)

td pun aku mkn ice cream yg d belanja oleh lil bro aku.. :)

fiD on January 24, 2010 at 11:08 PM said...

bagus kak tedi, support made in muslim!

maiyah on January 24, 2010 at 11:35 PM said...

suka perisa jagung

touyakaruma on January 25, 2010 at 1:27 AM said...

suka perisa coklat

eeeda on January 25, 2010 at 1:41 AM said...

Makan lah apa pun janji kita bahagia dengan apa yang kita lakukan...

eeeda on January 25, 2010 at 1:41 AM said...
This comment has been removed by the author.
flygurl on January 25, 2010 at 1:47 AM said...

nk aiskrim coklat!!
strawberry pon sodap!
vanilla jugak!

Mr.Clive on January 25, 2010 at 6:25 AM said...

yummy!

ninim on January 25, 2010 at 6:38 AM said...

lama tak makan aiskrim
sedapnya

zeqzeq on January 25, 2010 at 6:54 AM said...

kalau tada eskrim boleh nangis tak??ada pilihan lain tak?

white rose on January 25, 2010 at 7:14 AM said...

semua perisa sy bedal...hahaha...

suke, suke eskrem HPA tuh...sedap...

Watierman, rmanbkr on January 25, 2010 at 7:36 AM said...

Salam Tedi..& Dak2 semua...Akak miss you soooo much!!! Akak dah sihat sepenuhnya.....tapi belum sempat nak update....& Triple Chocolate memang our family's favourite!!!

fikaryna on January 25, 2010 at 7:45 AM said...

aku suka sgt eskrim wall yg pelangi..bestnya..!

relevan on January 25, 2010 at 7:59 AM said...

Air sekerim Malaysia kacang hijau pun sedap juge..

~0~ on January 25, 2010 at 8:29 AM said...

buat ku teliur di pagi hari...

Cik Biol on January 25, 2010 at 9:51 AM said...

vanilla ekeke

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting