Friday, January 15, 2010

cEr|Ta kEk : MahU YanG CoKLat SaHaJa!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 10:30 AM
Photobucket
Gambar kredit kepada pakcik gugel!

Dia : Awak! Bila nak jumpa? Saya ada buat 'cheesecake'.
Aku : Alahhh.. esok baru Jumaat. Tengoklah nanti.
Dia : Takpe. 'Cheesecake' ni tahan lama.
Aku : Okey! Tahun depan saya ambil!
Dia : Eeeeeee...!!!

Jarang makan Kek Cheese. Setahun sekali agaknya. Itupun yang beli di Jusco. RM 9.90. Secret Recipe pun aku jarang masuk. Mahal! Mahal bagi orang yang sederhana poketnya macam aku. Yang penuh berisi mungkin sudah biasa. Kalau masukpun hanya beli sepotong dua kek sahaja. Makanan lain tidak pernah. Eh! Siapa mahu belanja angkat tangan! 0/

Ekekekekeke..

Aku suka kek coklat. Selalu buat kek coklat sahaja. Ikut resepi itu. Ikut resepi ini. Jika tidak jadi pun kalau di 'simbah' coklat ganache habis juga. He he he...

Kamu pula? Kek apa yang jadi pilihan hati?

Nota kakitanganku : 'Cheesecake' punya pasal, petang ini kita jumpa! Ha ha ha..





33 kUs-kUs:

PinQib on January 15, 2010 at 10:43 AM said...

sodap nye cheese cake.
apa2 cheese memang sodap ahh..
kek coklat pun sodap gk.,
akak wat kan untuk sya..
muahah

zella on January 15, 2010 at 10:45 AM said...

cheese cake mmg sedap!
tapi sy pon prefer choclate cake..
;)

@rE-LonG on January 15, 2010 at 10:50 AM said...

Aha..cheese cake xminat..penah rse secubit je..haha!!

Ye..kT minaT kek coklat sahaja!!ape2 saje yg berintikan coklat..nyum..nyum ;)

Didi Nadhirah on January 15, 2010 at 10:51 AM said...

suka cheese cake an choclate cake n vanila cake but not to blueberry,rasberry

leadleedeea on January 15, 2010 at 10:58 AM said...

carrot cheese cake mmg setapppp~!!! meh lead blanje ted yek? hehehee~!!

Softtouch [Hanim] on January 15, 2010 at 10:59 AM said...

oklag jgk cheese cake tu tedi tp sy setakat sekeping tu bolehlah sbb cpt muak..bestnya ade org nk bg cheese cake.

Suka jgk choc cake tp cake yg org buatlah mcm tedi punya tu..kalu choc cake kat secret recepi tak bape suka sangat sbb mcm pahit jer..he he he

JMR on January 15, 2010 at 11:00 AM said...

nak cheesecake gak..huhuh

ashie023 on January 15, 2010 at 11:16 AM said...

semua jenis kek ske..
tp aku paling ske blueberry cake...

ezzati on January 15, 2010 at 11:26 AM said...

paling suke cheese cake secret recipe...hehehe..mabeles..

jom dtg penang aku banje tomyam kung hehe

sharamli on January 15, 2010 at 11:44 AM said...

kite mkn kek pisang je...uhuk3

Hazzy Ishak on January 15, 2010 at 11:57 AM said...

semalam dah cari resepi cheesecake...bila2 masa nak cuba lah...
my bos ckap senang je nak buat...

F.Aminurrashidd on January 15, 2010 at 12:02 PM said...

cheese cake? raja segala Kek..
sedap sangat2x..!

Choc Cake? Queen segala kek..
cair dlm mulut..

dua-dua sodap

deena awanis on January 15, 2010 at 12:02 PM said...

love cakes!!
cheese, choc or anything will do..=)

relevan on January 15, 2010 at 12:15 PM said...

Kek yang mamak roti jual tu pun sedap..pon! pon! pon!

en.alierostam on January 15, 2010 at 12:22 PM said...

sy suka kek belang dan kek oren ibu saya...mavelessss

blueCITY on January 15, 2010 at 12:22 PM said...

hye tedi dear,

suka gak makan chis kek nih, ikut la yg mahal ke murah, janji sodap,
tapi mmg suka gilos kat kek coklat. yg buat sendiri kukus lagi best kan.
lembut dan tak muak.

oooooooo nak dating ngan sapa ?
heeeeeeeee

take care ya

.sTraWberRycH0c. on January 15, 2010 at 12:22 PM said...

sya suka kek perisa mocha
peace..hehehe

.siv. on January 15, 2010 at 12:33 PM said...

wow!
nak jugak ciskek.
;p

cik ian@aH Lian~ on January 15, 2010 at 12:34 PM said...

suka cheesecake!
suka chocolate!
combine kan = suka dua2!
ouh, biler mahu keluar neh!
nak cari SR!

zue on January 15, 2010 at 12:37 PM said...

slmt br cheese cake yum2.

kawie2020 on January 15, 2010 at 1:15 PM said...

siapa mahu belanja angkat tangan? hehhehehehehe... aku angkat kaki jer...:)

zaradgreat on January 15, 2010 at 1:27 PM said...

cheese cake & choc cake moist!
perghhhh.
masyukkkkkkk

✖sLap mE pLz!™✖ on January 15, 2010 at 1:32 PM said...

die-hard-fan cis kek!

[s][u][e][h][a][n][n] on January 15, 2010 at 2:42 PM said...

dulu x reti nak makan cheese kek ni tapi sekarang dah pandai...

tapi lebih suka lagi kek coklat :)

«♪Ruff♪» on January 15, 2010 at 2:45 PM said...

adoila...
sedapnyew cheesecake tuh...
lapo plak jadik nyew

Dee on January 15, 2010 at 3:47 PM said...

x suka sgt cheesecake..

sue_pinky on January 15, 2010 at 3:53 PM said...

ceh...ingtkn cik tedi bt sndiri kek 2...bru nk mtak resepi...huhuhu..

FatinZol on January 15, 2010 at 5:10 PM said...

kek.....nyum2..

"kruk..kruk..kruk..."
~bunyi perut berdendang sayang

white rose on January 15, 2010 at 7:29 PM said...

i like kek coklat...hahaha...bile makan, bercomot kt mulut...yg tuh laaa pling digemari...

en.alierostam on January 15, 2010 at 9:01 PM said...

kek aiskrim pun best...layan beb ..masa besday sepupu gua...

Aiydalela on January 15, 2010 at 10:01 PM said...

choc indulgence .. best! nyami2..

a.z.r.i.n.a.03.07 on January 16, 2010 at 7:25 AM said...

Suka sangaaaat kat cheese cake ni! Kalau ternampak je mesti nak beli walaupun sepotong...hehe..

kat pasar malam pon ada jual. rasa sedap jugak.. tp kalau nak puas hati beli di Subang Jaya SS15. Harga boleh tahan, RM13 1/2 kilo. memang sedapp.. kalah Secret Recipe.

Jauh lak eh Ted..

sueanne on January 16, 2010 at 9:44 PM said...

minat kek yg ada kacang..tak kisah la ape pun jenisnye..mmg boleh abisnye kite sorang..hehehe

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting