Saturday, January 16, 2010

FacEBooK : JanGan Ber| kOMeN sEsUka haT|

cOrat cOret Oleh : myQza pada 1:00 AM
"Ke nak aku baling bom petrol di sana plak?...harga boleh runding..."

Di heret ke Mahkamat Seksyen. Itulah harga yang perlu di bayar oleh seorang pelajar ASWARA kerana mengeluarkan kenyataan yang boleh mengancam orang lain. Sumber di sini.

Kadang-kadang kita rasa apa yang kita taip itu biasa-biasa sahaja. Kita rasa apa yang kita komen suka-suka kita sahaja. Kata orang ingat main-main.

Ataupun kadang-kadang kita mahu lepaskan geram, menaip dalam keadaan yang marah. Dalam keadaan yang tidak terkawal. Terkeluarlah perkataan-perkataan yang kita sendiri tidak terfikir ianya membawa kepada satu ancaman kepada negara.

Nah! Itu balasannya. Apa pun isunya di sini, berhati-hatilah dalam menutur kata-kata. Berhati-hatilah dalam penggunaan rangkaian pelbagai jenis aplikasi di internet. Jangan sesekali menyalah gunakannya. Kerana negara mempunyai undang-undang.

Nasib baiklah dekat Facebook aku hanya ada gamabr Dak Utih sahaja. Kamu jangan pula ugut-ugut mahu culik Dak Utih. Ekekkekekeke..

Nota kakitanganku : Keran jari juga badan boleh binasa!








37 kUs-kUs:

Faarihin on January 15, 2010 at 8:24 PM said...

keran jari? hohoho.. mula2 igt perkataan baru.. bila baca smpai abes baru paham.. kerana jari.. huhuhu.. (^__^)

p/s: kat jasin dpt tengok gerhana tu cik tedi.. tu pu saya tengok dalam kul 4 lebih..

maiyah on January 15, 2010 at 8:25 PM said...

tu le sy slalu gak rasa takut komen ada wat org hangin hehe.. hrp takat ni tak wat kan tedi mrh ye

^ ZuMaWaMBa ^ on January 15, 2010 at 8:25 PM said...

waaa...
kena ati2 la kalo nak mengkomen kat fesbuk pasni..
uhuhu..
(tanak kene nasib yg sm)

Cik Biol on January 15, 2010 at 8:51 PM said...

argghhhhh tedi aku x peduli mau culik dia jugak ekeke

Solehah on January 15, 2010 at 8:55 PM said...

aku kesiankan budak tu..isk3..

F I T on January 15, 2010 at 8:59 PM said...

nk tau pe budak tu tulis..tgk link ni hahaha memang bodoh gila a...

http://ouhstory.blogspot.com/2010/01/polis-diraja-malaysia-dipermainkan.html

FatinZol on January 15, 2010 at 9:00 PM said...

mak oih! sbb perkara cmtu pun leh kna sman?? adoi..pasni kna jd penyopan santun la lam fesbbuk...

cintaAnna on January 15, 2010 at 9:09 PM said...

wehh Dak Tedi...ada Fb meh? Sejak bila..Sila ADD aku meh..
pearl_cookies@yahoo.com

sila sila....

F U N F A B U L O S I T Y on January 15, 2010 at 9:25 PM said...

kesian glew..kang dah kene.hati2 k? ;D

Airland on January 15, 2010 at 9:27 PM said...

baru tadi nak update blog ng ayat cm2..kensel arr cmni..

flygurl on January 15, 2010 at 9:27 PM said...

tu la..kerana mulut santan binasa..kerana facebook badan binasa..

hati2 ler lepas ni..

ashie023 on January 15, 2010 at 9:42 PM said...

aku nak tulis dah ,'mau culik dak utih'..kene batal balik ke ni ??ahahhaa

rosma on January 15, 2010 at 9:46 PM said...

huhuhu kene jd awek sopan santun n skema la pas ni lam berbahasa..benda baik..kene la wat ek..

♥ItaJeff♥ @Something To Share on January 15, 2010 at 9:46 PM said...

Salam Cik Tedi...
jom kita saling add mengadd di facebook...:-)

Aiydalela on January 15, 2010 at 9:59 PM said...

uish! pas ni kene hati2 dalam menulis..

lynn-the gudigudigurl on January 15, 2010 at 10:06 PM said...

nice post..
kadang-kdang kita tak sedar ape kite tulis tu sensitip upenya

ezzati on January 15, 2010 at 10:53 PM said...

dah aca dia punye komen td..penyu ada gambo..memang bongok budak ni..otak letak kat lutut..

JMR on January 15, 2010 at 11:20 PM said...

ini tidak adill..susah a gini...hehe

JMR on January 15, 2010 at 11:20 PM said...

ini tidak adill..susah a gini...hehe

FarhanaDr on January 15, 2010 at 11:42 PM said...

Haaaa.. Ada aku baca kes ni aritu.. Dia siap ubah2 nama lagi kat pesbook sbb takut.. Dh buat berani lak takut.. Adoiii.. Tu laa org kata, terlajak perahu blh undur, tapi terlajak kata.. Hmmmmm..

Koyuki on January 15, 2010 at 11:52 PM said...

waaa
dasyat

ninim on January 16, 2010 at 12:13 AM said...

dak utih sangat comel
erm..kalo jual brapa erk
hahahaha

NARDtheNERD on January 16, 2010 at 1:29 AM said...

teknologi kadang2 membinasakan..hehe

=)

aNiSa hANg tUaH on January 16, 2010 at 1:40 AM said...

kesian budak tu wahai kak tedi

zino on January 16, 2010 at 1:59 AM said...

berhati2 bila menulis.. kita kena tanggung akibat penulisan kita..

kawie2020 on January 16, 2010 at 3:16 AM said...

kita mesti bertanggungjawab terhadap penulisan kita kan...

AzuanBudakMemandai on January 16, 2010 at 6:21 AM said...

yup..kena hati3 ler lepas nie huhu

a.z.r.i.n.a.03.07 on January 16, 2010 at 7:19 AM said...

Ni lah padahnya kan. Ingatkan benda macam ni boley dibuat main agaknya.


Biar dia belajar dari kesilapan.

a.z.r.i.n.a.03.07 on January 16, 2010 at 7:19 AM said...

Ni lah padahnya kan. Ingatkan benda macam ni boley dibuat main agaknya.


Biar dia belajar dari kesilapan.

zaradgreat on January 16, 2010 at 7:37 AM said...

itu lah pasal.
bahay sekrang nih.
tulis pun berpada2
jangan melampau.
huish.....

Softtouch [Hanim] on January 16, 2010 at 8:55 AM said...

mcm tu pun boleh yer..yelah kdg2 kita xsangka ape yg kita komen tu membahayakan / mudarat...entahlah yer...mcm2 skrg nie....kene hati2 lepas nie

Didi Nadhirah on January 16, 2010 at 9:07 AM said...

yer marilah berhati2 sumenya

PinQib on January 16, 2010 at 9:17 AM said...

hah??
tak sgka.,
cm na klau tertngkap sy tengh dok ckp sal lecturer.
;P

Aini on January 16, 2010 at 9:27 AM said...

yep2.. kita bertanggungjawab atas statement kite

Snowwhite Zone on January 16, 2010 at 10:36 AM said...

komen blh tp kn hati2 la ngn statement tu, mayb satu gurauan pd kita tp bg mrk???

Snowwhite Zone on January 16, 2010 at 10:37 AM said...

komen blh tp kn hati2 la ngn statement tu, mayb satu gurauan pd kita tp bg mrk???

sueanne on January 16, 2010 at 9:39 PM said...

terpelajar lak tue..huhu..apo daaa...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting