Saturday, January 16, 2010

kEcEwA : 'PrOsPeriTy BurGer' HanYa aDa yanG 'DOuBLe' SahaJa?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 8:02 AM
Photobucket

Ada orang mahu belanja 'Prosperity Burger'. Beli. Kemudian tunjuk bil dan 'claim'!! Begitu teruja. Layari laman web McD Malaysia. Nampak yang ini. Yang berganda. Mana yang biasa? Sudah tiada? Kecewa. Hampa. Jika benar.

Aku rela menelan air liur dari membeli yang berganda ini walau ada orang ingin belanja. Harganya? MasyaAllah. Tidak tertelan!

Akan aku gagahi ke McD di Jusco sekejap lagi. Jika benar tiada yang biasa, jika yang ada hanya yang berganda. Aku kecewa.

McD Malaysia,
Sila prihatin ini! Bukan semua orang mampu menelan 'Double Prosperity' dengan hati yang senang dan gembira jika terpaksa membayar dua kali ganda.

Sabarlah hati. Selagi kaki belum jejak ke McD, masih ada peluang berharap.

'Awak. Kalau tiada juga Ayam Goreng Pedas boleh?'

Nota kakitanganku : Janganlah aku di hampakan!






32 kUs-kUs:

Rowena Chasez on January 16, 2010 at 8:14 AM said...

siyes ke xde yg biasa??
aikk..
xtau plak..
nnti try tnye mak sy..
hehehee~

relevan on January 16, 2010 at 8:17 AM said...

Burger pasar malam pun nanti tak ada yang biasa semua nak dijdkan double juge..

Softtouch [Hanim] on January 16, 2010 at 8:53 AM said...

ye ker tedi xde yg biasa...nasib baik sempat ari tu mkan, kalu tak kempunan sy nnti...

psst sy jwb komen tedi kat blog sy..alhamdulillah sy sihat tedi..TQ

Precious on January 16, 2010 at 9:08 AM said...

Laaaa ... ingatkan ko nak yg triple!

Naff on January 16, 2010 at 9:14 AM said...

Ha ha ha ha Sodap tu tedi...nyum nyum

PinQib on January 16, 2010 at 9:16 AM said...

bagusnye..
hehe.
klu sy suka je klu orang nk belanja.


x leh nk belanja ni/\mkan secret recipe.. ok gk

[s][u][e][h][a][n][n] on January 16, 2010 at 9:21 AM said...

uik baru tau ade yang double..mmg sonok tapi kna mikir nak bayor pulak...

fiD on January 16, 2010 at 9:22 AM said...

xkesah pon,heheh,, aku cume heran yg dabelcheese,hehe

[z@ck] on January 16, 2010 at 9:34 AM said...

erk..
dah x da ke yg normal size punya?
adess
=(

sayu=pilu on January 16, 2010 at 9:36 AM said...

siyes ka takda yg biasa.....double nih mkn separuh dah kenyang...nanti membazir jer

yg biasa nk habis kan pun take time...huuhhuhuh

nak gak bleh hehehhee

ninim on January 16, 2010 at 9:37 AM said...

ni tahap kempunan ni,,,,,,,,,,
ahak..selamat sempat makan ari tu

GhOsToNe on January 16, 2010 at 9:47 AM said...

sgt suke prosperity....

GhOsToNe on January 16, 2010 at 9:47 AM said...

sgt suke prosperity....

Mr PenyuBiru on January 16, 2010 at 9:57 AM said...

kalu takde yg biasa, beli satu dah yg double tu, pahtu bahagi dua.hehe

ezzati on January 16, 2010 at 10:00 AM said...

dh xde eh yg besa tu??hehe..aar..pandai penyu..beli stu je kongsi 2 org :)

[asam]pedas on January 16, 2010 at 10:19 AM said...

sedapnyer yg double! memang aku suke burger2 nih~

Jard The Great on January 16, 2010 at 10:19 AM said...

bulan 12 mmg dok makan burger neh ja... bulan neh tak nk makan da.. muak.. ehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 on January 16, 2010 at 10:22 AM said...

nasib baik dapat rasa masa mula2 kuar hari tu.. murah sket kan masa lunch..

melampau pulak ye kalau betul..

Si budak Aboi on January 16, 2010 at 10:29 AM said...

ala mkn buger kat warung aje!

Chem5007 on January 16, 2010 at 10:34 AM said...

Bodo ke MCD tu??...nmpak sangat nak kaut untung..dier hengat sumer org nk makan yg double la. Beli pastu lempar kat muka bos dier tu <-- motif nk emo bagai!?..hehe. Aku rasa la bos MCD tu mesti seseorang yang perut besar asyik duk dlm office kira duit jer tetiap ari..huhu.

Chem5007 on January 16, 2010 at 10:35 AM said...

Semalam baru beli prosperity kat MCD sini - kat Equine..sek baik ader.

sueanne on January 16, 2010 at 10:48 AM said...

sempat merasa ari tue..

dah double?..biar bonau..

lame tak singgah sini..nanti kite dtg balik comment n3 sblm ni eh..chowwww...

Tie on January 16, 2010 at 10:54 AM said...

Kak tie tak berapa minat MD...

Mahalnya mencekik leher !

Beli yang biasa tu pun RM8 ... plain je. macam tak berbaloi, walaupun roti dan dagingnya sedap, tapi rupanya lebih teruk dari yang kak tie buat sendiri kat rumah, hu hu..

Koyuki on January 16, 2010 at 10:57 AM said...

mak aii
ni utk beruang makan
bukan orang

Cik Biol on January 16, 2010 at 11:36 AM said...

ala sian tedi klu tak de dah adeh
mintak2 ade !!!

cikmemy on January 16, 2010 at 11:38 AM said...

rm 18 kan yg double?pi mkn oblong kat burger king la tedi.lg puas hati.hihi

lupie on January 16, 2010 at 11:50 AM said...

RM18!!!!!!!!!!!!!!!
Never knew it was so expensive .... I am a fan of prosperity but not the burger, just too hot for my mild tongue...
So pedas ....

Faarihin on January 16, 2010 at 12:43 PM said...

wah.. nampak cedap.. sabau ajelah cik tedi.. pi cari kat tmpt lain.. hohoho.. (^__^)

sharamli on January 16, 2010 at 12:46 PM said...

giler r jard...

uniqequa on January 16, 2010 at 2:43 PM said...

erkk jgn la berani try jika anda tdk tahan mkn pedas..best tp sgt pedas yeekk..huhuhu..

♫ ♥ farah ada ♫ ♥ on January 16, 2010 at 5:25 PM said...

dh jd double kew?!!
huhu..
naseb bek smpt..

white rose on January 17, 2010 at 8:07 PM said...

berdua lbih baik bila makan2...

(^_*)

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting