Tuesday, January 26, 2010

PeNyeK BeLaLanG akU KerJakaN!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:55 AM
Aduhai! Tahap berat aku pasti sudah sampai maksimum . Jika tidak masakan aku dudukkan sesuatu pun aku sudah tidak perasan.


Bangun sahaja dari kerusi di meja komputer seorang guru menegur. 'Apa di belakang kain kamu itu?' Aku terpinga-pinga. Bulan aku belum mengambang lagi. 'Jangan bergerak. Saya tolong tengokkan.' Huh!


Dia gelak. 'Kamu dudukkan seekor belalang! Sudah penyek!' Dia tunjukkan belalang yang sudah arwah dan melepar laju ke luar!! Dia gelak lagi. Menyampah! Aku pun gelak!


Kasihan betul belalang itu. Fikir mahu melepak, tapi silap 'landing'. Kalau Pak Belalang tahu ini, mati aku! ha ha ha..


Aku sudah telefon Puan M. Tapi angin dia baik hari ini. Aku memang sudah rancang, kalau dia bahasakan aku lagi, aku sudah ada 'point' ingin balas. Tetapi dia bersikap 'cool' pula. Waktu aku tidak bersedia dia 'tembak' aku sampai tidak cukup peluru!!

Oh! Guru yang di berhentikan gaji itu adalah guru Guru Sandaran Tidak Terlatih Dc41 ( Kursus Dalam Cuti) untuk Guru Pemulihan. Sudah habis belajar. KPM belum lantik lagi. Mereka sudah mengamuk-amuk! He he he.. Sampai ke KPM amuknya. Tidak tahulah bila mahu lantik. Jadi aku berhentikan gaji dia dahulu. Kalau sudah dapat lantikan buat semula.

Selamat makan tengah hari!

Nota kakitanganku : R.I.P Belalang!








38 kUs-kUs:

[z@ck] on January 26, 2010 at 12:06 PM said...

hahaha...
lawak2.. =P

Tinie a.k.a Ibu Fatin on January 26, 2010 at 12:23 PM said...

kasihan belalang itu
ajalnya di montot mu
hahahahaa

Tinie a.k.a Ibu Fatin on January 26, 2010 at 12:23 PM said...

kasihan belalang itu
ajalnya di montot mu
hahahahaa

ONE ZABA on January 26, 2010 at 12:47 PM said...

tentu belalang itu mati dalam senyuman...

nand nasyari on January 26, 2010 at 12:50 PM said...

Belalang yg malang..hehehe. :P

aNiSa hANg tUaH on January 26, 2010 at 12:55 PM said...

hehe
mcm mane la belalang tu bole landing kat situ
:))

Ms.Independant on January 26, 2010 at 1:02 PM said...

kene repot polis ni...
berlaku pembunuhan!
huhu

:P

♥S@R@♥ on January 26, 2010 at 1:08 PM said...

kehkeh..mati kelemasan or mati kecederaan?..lawak tol tedi ni..hehe

Airland on January 26, 2010 at 1:13 PM said...

belalang spesis ape 2?? belalang rusa ke? belalang kunyit ke atau belalng tempur??

takziah buat beliau dan keluarga beliau..

sharamli on January 26, 2010 at 1:22 PM said...

sian belalang tu..

NARDtheNERD on January 26, 2010 at 1:24 PM said...

kasihan belalang tu~...
innalillah~
teehehe~

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ on January 26, 2010 at 1:25 PM said...

cian belalang yg tidak berdosa itu

hehehehe

Didi Nadhirah on January 26, 2010 at 1:26 PM said...

leh wat belalang masak kunyit tu hehehe

cikmemy on January 26, 2010 at 1:28 PM said...

ko kebumi x weyh belalang 2?huhuhuhu

zns on January 26, 2010 at 1:28 PM said...

sian kat belalang tuh..

asilahmuhajer on January 26, 2010 at 1:34 PM said...

belalang tu mesti tak sangka yang selepas mati dia akan glamer kat sini.

oranglidi on January 26, 2010 at 1:44 PM said...

adeh..


wa dahla peminat belalang.

si belalang.. damailah lu disana..

FarhanaDr on January 26, 2010 at 2:01 PM said...

Abes laa joe marah pasni sbb involve pak belalang dia.. Hahaha.. ;p

RIP juge balalang..

[s][u][e][h][a][n][n] on January 26, 2010 at 2:02 PM said...

belalang oh belalang...nasib ko la :p

ezzati on January 26, 2010 at 2:06 PM said...

kesian belalang..hehe

p/s:aku penah jadi gstt 2 bln..kikik

sueanne on January 26, 2010 at 2:07 PM said...

sian belalang tue..hahaha..kelemasan die suda...

maiyah on January 26, 2010 at 2:32 PM said...

hehe.. silap landing lak ye

ashie023 on January 26, 2010 at 2:48 PM said...

sian belalang...ahaha..ko ni jahat tullah tedi..

Cik Biol on January 26, 2010 at 2:59 PM said...

ekeke sian belalang tp dah sampai waktu dia hikss

siti murni ishak on January 26, 2010 at 3:30 PM said...

belalang tidak berdosa..kesian.

Softtouch [Hanim] on January 26, 2010 at 3:32 PM said...

lawaklah tedi..alahai tedi blalang kan dah sah2 kecik..haruslah xnmpak kan..bkn sbb bdn kitalah...hehehehhe

fikaryna on January 26, 2010 at 3:44 PM said...

dah nasib ko belalang..huhu..

Mamai on January 26, 2010 at 4:01 PM said...

dah kebumikan ke belalang tu

Alimaz-Kembara Terasing on January 26, 2010 at 4:37 PM said...

cian dia...huhuhuh

Dee on January 26, 2010 at 5:08 PM said...

pengsan ke si belalang..atau mati terus..hehehe..

aNIe on January 26, 2010 at 5:09 PM said...

Tak sempat mengucap agaknya belalang tu...hehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 on January 26, 2010 at 5:40 PM said...

berat dan panasss..

lenkali cuba Ted rasa kerusi tu..
orang kata kalau panas sangat nanti anak ramai...hehehe...

ninim on January 26, 2010 at 5:54 PM said...

hahhaha

relevan on January 26, 2010 at 5:59 PM said...

Ishk Tedi..kasihan lah belalang itu..

Wanie-san on January 26, 2010 at 6:42 PM said...

tedi kejam!tedi pembunuh!
dish! huhu

AzuanBudakMemandai on January 26, 2010 at 7:04 PM said...

glamer belalng tue wakaka

Faarihin on January 27, 2010 at 1:06 AM said...

perginya seekor belalang.. kasihan..

Kyuubi_85 on January 27, 2010 at 8:08 AM said...

kekejaman yang melampaui batasan!!! hukuman bunuh yang tak pernah dilakukan mana-mana pihak... ko ja yang pernah buat... hahaha

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting